Intel Sofia İşlemci Geliyor

 

Intel yeni mobil çipi Sofia’yı yıl sonuna kadar üreticilere göndereceği açıklandı. Giriş sınıfı ürünlere hareket kazandıracak Sofia 100 dolardan daha ucuz tablet ve akıllı telefonlara olanak sağlayacak.

ARM işlemcilerin domine ettiği mobil pazardan az da olsa bir pay kapmaya çalışan Intel, yeni çipi Sofia’yı piyasaya sürmek için hazırlanıyor. Yıl sonuna kadar üreticilere gönderilecek olan çip giriş sınıfında bulunan akıllı telefon ve tabletlerde yer alacak.

Intel, uygun fiyatlı yeni çipi Sofia’yı üreticilere 100 doların altında akıllı telefon veya tablet sunma olanağı sağlamak için gönderecek. Intel’in üst yöneticilerinden olan Hermann Eul’dan alınan bilgilere göre bu yılın sonunda çıkacak olan Sofia işlemci, içerisinde entegre edilmiş olarak 3G modem içerecek. Sofia’nın entegre LTE modem içeren bir türevini de 2015 yılında sunacak.  Bu iki model arasında tabii ki fiyat farkının olacağını da belirten Hermann Eul Sofia LTE modem’in üst sınıfta yer alacağını belirtti.

Hermann Eul, dünya genelinde LTE standardına kayış olmasının 3G modemli Sofia işlemci için handikap yaratıp yaratmayacağı hakkında da görüşlerini belirtti. Dünyanın bazı bölgelerinde LTE bulunmadığını söyleyen Eul, bu bölgelerde en kazançlı seçimin hala 3G’li olan modeller olduğunu ifadelerine kattı.

Intel’in bütçe dostu olan giriş sınıfı mobil cihazlarda yer alacak Sofia İşlemci ile üst sınıflara sıçraması da beklenenler arasında. Bakalım Intel mobil pazarda güçlenebilecek mi?

 

Intel Sofia İşlemci Geliyor
Intel Sofia İşlemci Geliyor

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz