Ekim 2010 yılında kurulduktan sonra sevilen bir uygulama haline gelen ınstagram 2012 yılında Facebook tarafından satın alınmasından sonra dünya genelinde daha da popüler hale geldi ve gün geçtikçe kullanıcı sayısını arttırmayı başardı. Açıklanan raporlar doğrultusunda ınstagram şu anda dünya genelinde 400 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmış durumda.

Bu oran gün bazından değerlendirildiği zaman ise günlük ortalama 75 milyon aktif kullanıcı olarak görülmektedir. Bu değerler doğrultusunda ilginç bir bilgide ortaya çıkıyor ki bu daha da tuhaf hal alıyor. İnternet kullananların %20 ınstagramı kullanıyor. Genelde ınstagram uygulamasını en çok bayanlar kullanıldığı bilinir fakat aksine erkekler daha çok kullanıyor. Ayrıca açıklanan raporlara göre ınstagram platformunda %8 fake hesap olarak kullanılmaktadır.

Uygulamanın yeni olmasından dolayı daha çok genç ağırlıklı bir kullanıcı kitlesine sahip olan uygulama %90’lık kullanıcıları gençlerden oluşuyor. Gün geçtikçe kullanıcı sayısını sürekli arttıran platform 2018 yılında ABD’de kullanıcı sayısını 107 milyon kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz