Biliyoruz ki bilinen sosyal ağlar gibi sınırsız özellikler sunmayan İnstagram’da en fazla kaç kişi ekleyebileceğinizi biliyor musunuz? İşte İnstagram hakkında bilinmeyenler.

İnstagram‘ı hepimiz severiz kullanışlı bir sosyal ağ, video ve fotoğraf paylaşımı yaptığımız bir paylaşım sitesi. Fakat belli sınırları olan bir sitedir. Yani İnstagram’da yapabilecekleriniz sınırlıdır.

Takip edilmenin bir sınırı var. Onbinlerce sayfayı Facebook’ta olduğu gibi takip edemezsiniz. En fazla 7500 arkadaş ekleyebilirsiniz. Daha fazla kişiyi takip etmek isterseniz – hata: daha fazla kişi takip edemezsiniz – diye bir uyarı ile karşılaşırsınız.

Fakat takip ettiği kişilerin sayısı 7500’ü geçmiş olan biri ile karşılaşabilirsiniz. Onlar muhtemelen eski kullanıcılardır. Çünkü bunu yapmanın tek yolu vardır, o da limit konulmadan önce 7500 kişiden fazla takipçiye sahip olmak.

Takipçi sayısı için bir limit belirlenmemiş. Fakat bir kullanıcı bir saatte 160 kişiden fazlasını takip edemez. Ayrıca bir saat içinde en fala 350 tane paylaşımı beğenebilirsiniz. Bu sınırı aşmayı denemedik ama deneyenlerden alınan bilgilere göre İnstagram tarafından hesabınız kilitleniyor. Bu durumun mantıklı bir açıklaması tabii ki vardır. Kural dışı botlar ile beğenmeyi önlemek için yapılmış bir sistem.

Bir paylaşımda #Hashtag kullanıyoruz ki daha fazla kişiye ulaşabilsin. Fakat bununda bir sınırı var ve bir paylaşımda en fazla 30 tane hashtag kullanabilirsiniz. Kullanıcı ortalamalarına göre bir kullanıcı 6 hashtag kullanıyor. Yani limit pek aşılmıyor.

İNSTAGRAM
İNSTAGRAM
Paylaş
Önceki İçerikHTC Desire 820 Detayları
Sonraki İçerikLG G3 Stylus Detayları
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz