Pc ve mobil aygıtların değişmez ve vazgeçilmez arabirimi USB adına yepyeni bir dönemin kapıları açılmak üzere.

Bilindiği üzere günümüzde teknolojinin akışı her an değişmekte ve yenilenmekte. Ortaya çıkan ince ve son teknoloji tasarımı ürünler sayesinde şuan kullanılan USB ler bu aygıtlara kalın ve büyük gelmekte ve görsellik olarak beğenilmemektedir.

Birçok bilgiyi kolayca içinde barındıran aygıtların USB girişlerinin büyük olması çoğu zaman sıkıntılı durumlara yol açıyordu. Bu sorunları açmak adına USB 3.1 standardında ve ince uca sahip kablolar kullanılacak. Type-C adında yeni kablolar, USB uçlarının yanında çok daha ince ve küçük kalıyor.

10 Gbps veri transfer hızına sahip olacak olan bu kablolar, aynı zamanda 100 W’a kadar enerji transferi sağlayabilecek. Bu nedenle artık bu küçük uçlara sahip kablolar ile hızlı dosya transferleri ve hızlı şarj dolumları yapılabilecek.

Elbette eski uçları yeni uçlara çeviren çeviricilerde olacak ama artık yeni teknolojik ürünlerin Type-C ara yüzlerini sıkça kullanacağı düşünülürse PC ve mobil cihazlar için bu yeni özellik kısa zamanda yerini kalıcı olarak alacaktır. Eski, yani şuanda kullanılmakta olan kalın uçlu USB kabloları zamanla yerini Type-C kablolara bırakacaktır.

Bu durumun kullanıcılar tarafından nasıl karşılaşılacağı merak konusu olurken, şimdiden birçok kesim bu yeniliğe tam destek vermektedir. Type-C ile kolaylıklar menüsüne bir yenisi ekleneceğe benziyor.

İNCE UÇLU USB
İNCE UÇLU USB

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz