2012 yılında piyasaya sürdüğü İPhone  5 ile birlikte eski 30 pin kablo tercihi yerine, çift yönlü olan 8 pin kabloyu kullanıcılarıyla paylaşan Apple, bu konuda oldukça iyi geri dönüşler almıştı. Çünkü hem çift yönlü takılabilmesi, hem de boyut olarak küçük olan Lightning, akıllı telefonu kullanan cihaz sahiplerini gündelik hayatta en fazla etkileyen yeniliklerden biri olmuştu.

Kişisel bilgisayarların ilk çıktığı dönemden itibaren herhangi bir değişikliğe uğramayan USB arabirimi cihazları, daha ince cihazların çıkmasına engel olabildiği gibi yanlış takılma gibi sorunlarında oluşmasına neden oluyor.

Yanlış takılmaya çalışan yada takılırken zorlanan USB kablolar, PC aygıtının USB girişlerinin bozulmasına neden olabildiği gibi USB kablonun da tahriş olmasına sebep olabiliyor. Bu durum, kullanıcıların hayli canını sıkıyor ve çeşitli arızlar ile uğraşılması gerekliliği durumunun ortaya çıkmasına mahal veriyor.

Sonny Dickson‘nun sızıntı haberine göre İPhone  6 ile birlikte tanıtılması beklenen çift yönlü USB arabiriminin 4 adet pine sahip olduğu belirtiliyor. Bu sayede kullanıcıları çevirici yada yeni bir arabirim almaya mecbur bırakmayan bu arabirim sayesinde en çok yaşanan hatalardan biri olan yanlış takılma sorununda önüne geçilecek gibi görünüyor.

Bu kolaylıkların kazanılması kullanıcılar için bir ayrıcalık olabilecek. USB 2.0 ile birlikte 3.0 teknolojisinin de desteklenmesi beklenen kablolar için resmi bir açıklama henüz yok.

APPLE KABLO
APPLE KABLO

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz