HTC’nin orta seviye akıllı telefonu Desire 820 8 çekirdekli işlemcisiyle dikkatleri üzerine topladı.

IFA 2014 etkiliği aracılığıyla başlayan teknoloji dünyasındaki yenilikler teknoloji severleri şaşırtmaya devam ediyor. Yapılan Samsung ve Sony etkinliklerinin ardından Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge ve ayrıca Sony Xperia Z3 Compact ve Xperia Z3 gibi herkesi etkileyen telefonlar tanıtıldı. Şimdi ise tasarım sırası HTC’ye geldi.

Yılda sadece bir kere akıllı telefon çıkaracağını söylemiş olan HTC, One M8’inden daha güçlü bir telefon tanıtmadı. Telefonlarının orta segmentte konumlandırdığı HTC, Desire 816 modelinden daha güçlü olan Desire 820’yi lanse etti.

Desire 820, Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi olan Snapdragon 615’ten güç sağlıyor ve aynı anda çalışan ARM Cortex A53 mimarisinde 64 bit destekleyen 8 çekirdekli işlemciye sahip. 8 çekirdek düşük güç tüketimi sağlayacak. İşlemcideki dört çekirdek hızı 1.5 GHz ve diğer dört çekirdeğin hızı da 1 GHz.

Cihazda Android 4.4 KitKat sürümü nedeni ile 64 bir desteği kullanılamayacak ama daha sonra Android L güncellemesi ile kullanabilecek.

Grafik işlemcisinin Adreno 405 olduğu cihazda 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Ekran boyutu 5.5 inç ve 7.7 mm kalınlığında, turuncu, pembe, siyah, açık mavi, siyah ve beyaz gibi renk tonları ile polikarbon kasa malzemesine sahip.

HTC DESİRE 820
HTC DESİRE 820
Paylaş
Önceki İçerikGalaxy Note Edge Yenilikleri
Sonraki İçerikSamsung Gear VR Sunuldu
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz