HTC Akıllı Saatinden Vazgeçti

HTC One’ın zarif olan tasarımına ait olacak göz alıcı bir akıllı saati HTC’den bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Bakalım HTC akıllı saat yapmaktan neden vazgeçti.

IFA etkinliği bu yıl akıllı saatlerin sahne performansına tanık oldu. Birçok büyük firma hemen hemen aynı tasarımlar ile farklı özelliklere sahip olan çok sayıda akıllı saat tanıttı ve giyilebilir teknolojinin gelip geçici bir saha olmadığını herkese kanıtladı. Ancak akıllı telefonlarda yerini koruyan HTC bu alanda yer almadı. Haberi duyulan Android Wear platformu için geliştirmeyi planladığı akıllı saati üzerinde çalışmayı şimdilik durdurdu.

Bu durum kullanıcılarını üzse de HTC aslında stratejik olarak önemli bir karar aldı. HTC’nin işleri oldukça kötü gidiyordu ve daha sonra

TC One ve HTC One M8 modelleri ile önemli bir başarı yakaladı. Yani HTC belini yeni doğrultmuşken risk almasına gerek yok. Akıllı saatler şuan emekleyerek ilerliyor. Neredeyse hiçbir akıllı saat çok sayıda satış yapmıyor.

HTC’de akıllı saatini projesini erteledi. Çünkü üreteceği akıllı saatin iyi satış yapmayacağını ve kaynaklarını boşuna kullanacağını düşündü. Belki diğer şirketler de bu ayrıntıyı düşünmedi ve çoğu geliştiricinin alması gereken kararı sadece HTC aldı.

Şirketin böyle bir risk alma ve macera arama şansı yoktu. Bu riske katlansalardı şirket yine zor günlerine dönüş yapabilirdi. Kekse çıkarsaydı diyen teknoloji severlerde biraz düşününce mantıklı bir karar aldığının altını çiziyor.

HTC Akıllı Saatinden Vazgeçti
HTC Akıllı Saatinden Vazgeçti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz