E-Posta adresi yada diğer adıyla E-Mail adresi( mail adresi) almak isteyenler için bu yazımızı'da hotmail veya msn hesabı açmayı anlatacağım.

Hepimizin hem iş hem de sosyal yaşantısında özellikle sosyal paylaşım sitelerine kaydolmak için gerekli olan e-posta adresine ihtiyacımız oluyor. Fakat bazen bilgisayarla haşır neşir olmayan arkadaşlar e-posta adresi almakta güçlük çekiyorlar. İşte bu yüzden email hesabı nasıl alını, hotmail kaydolma nasıl yapılır ona değineceğim. Konu ile ilgili sorularınız olursa yorum bölümünden yardımcı olmaya çalışacağım…

HOTMAİL HESABI AÇMAK, KAYDOLMAK

İlk olarak e-posta adresini açmak için en çok tercih edilen hotmail, yada yeni adı ile live.com adresine gireceğiz.Buradan Hotmail sitesine giriş yapıyoruz. Karşımıza gelen ekranda mail açmak için oluşturulmuş formu dolduracağız.
1. Ad ve Soyadınız: Bu bölüme adınız ve soyadınızı yazınız.
2. Kullanıcı adı: Bu bölüm ise en önemli bölüm yani e-posta adresinizin ismi. Formda dikkat ederseniz birisi@example.com şeklinde bir örnek göstermiş. Bu örnek özel bir e-posta adresi olanlar için. siz yeni bir e-posta adresi alacağınız için Veya yeni bir e-posta adresi alın linkine tıklamalısınız.

Tıkladığınız zaman yan tarafta outlook.com, outlook.com.tr, hotmail.com olmak üzere seçenekler çıkıyor. Siz hangisini siterseniz onu seçeceksinzi. En çok kullanılan ise hotmail.com seçeneği. bu bölüme istediğiniz adı yazıp hotmail.com u da seçiyoruz. Dikkat türkçe karakter kullanamazsınız. Örnek, ı, ç, ğ, ş, ö gibi…
3. Parola oluşturun: Bu bölümde ise e-posta adresiniz için en az 8 karakterden oluşan unutmayacağınız şifre belirliyorsunuz.
4. Parola tekrar girin: Yukarında belirlediğiniz parolayı tekrar girin

5. Ülke Bölge seçimi: Ülkeyi Türkiye olarak seçin

6. Posta Kodu: İstanbul için 34000 yazabilirsiniz

7. Doğum tarihi: Doğum tarihinizi seçin

8. Cinsiyet: BAY/BAYAN

9. Telefon numarası: Buraya İSTERSENİZ cep telefonu numaraınızı yazabilirsiniz. Şimdilik sorunlu değil ama güvenlik için tavsiye edilir.

10. Diğer E-Posta adresi: E-Posta adresinizi kurtarabilmek için (çalınması, şifre unutulması halinde)
11.Karakterler: Resimde gördüğünüz karakterleri yazın
12. Hesabı Oluşturun butonu: Hesabı oluşturun butonunu tıklayarak hotmaile kaydoluyoruz.
Eğer kullanıcı adınızı, parolanız ile ilgili sorun varsa formda hatalı yerleri tekrar doldurmanız istenebilir.

E-Posta adresi yada diğer adıyla E-Mail adresi( mail adresi) almak isteyenler için bu yazımızı'da hotmail veya msn hesabı açmayı anlatacağım.
E-Posta adresi yada diğer adıyla E-Mail adresi( mail adresi) almak isteyenler için bu yazımızı’da hotmail veya msn hesabı açmayı anlatacağım.

Hesabı oluşturduk, eposta adresimizi açtık peki e-posta hesabını nasıl kullanacağız, hotmaile nasıl giriş yapacağız…
Hotmail hesabına, Msn hesabına giriş yapabilmek için buradan açılan sayfada karşımıza çıkan Outlook Oturum Açma penceresinden Mail adresi ve Parola ile giriş yapıyoruz. Bu işlemleri yaptınız mı? yapmış iseniz yeni bir Hotmail hesabına kavuşmuşsunuz demektir. Teknolojisende.com olarak size faydalı bir yazı sunduğumuzu sanıyoruz sorunuz varsa bize yorum bırakabilirsiniz..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz