Trafik kazaları nedeni ile milyonlarca kişi sevdiklerinden erken yaşta kopuyor. Üstelik trafik kazalarının çoğunda en dikkat çeken nokta ise kazalarda vefat eden kişiler her zaman suçlu olmuyor. Suç her ne kadar karşı tarafa ait olsa da kazayı canı ile ödeyen ve erken yaşta vefat eden suçsuz kişiler oluyor. İşte insanları en çok üzen nokta da bu oluyor. Uyarıları dikkate almayan ile uyarıları dikkate alan kişi aynı kaderi hatta daha kötü bir kaderi paylaşıyor. Ancak insanları bu acı kaderden kurtaracak bir teknoloji harikası yola çıktı. Bu teknoloji sayesinde insanların kazalardan daha az hasar ile çıkması sağlanacak ve bence şuana kadar en güzel buluşlar arasında yer alıyor. Kaza sırasında ani manevra ve fren ile sizin canınızı kurtaran bir araca binmek nasıl olur?

Bunu kime sorarsan sor can atarak ister. Çünkü hiç kimse konforundan vazgeçemiyor. Ancak trafik kazalarının her gün daha çok artması ile de insanlar bu korkuyu daha fazla yaşamaya başlıyor. Honda’nın hafifletici fren sistemini sanırım duymayan yoktur. Ancak Honda bu aracında daha az teknolojik bir icat gerçekleştirdi ve Honda’nın bu işlemi gerçekleştiren aracı sadece kilometrelerce önceden karşısındaki aracı ya da tehlikeyi algılıyor. Algılamak ile de kalmıyor ve araç tehlikeye yaklaştıkça fren yapmaya ve uyarı vermeye başlıyor. Baktığınız zaman bu da oldukça büyük bir teknoloji ancak bunu sollayacak Nissan teknolojisi geldi. Japon otomobil üreticisi Nissan kendisine yakışır bir teknoloji geliştirdi. Nissan arıların gözlerinden yararlanarak yaptığı bu yeniliği nasıl mı geliştirdi? Aslında Nissan’ın düşüncesine baktığınız zaman teknolojide sınır olmadığını göreceksiniz. Çünkü Nissan arıların havada hiçbir böceğe çarpmadan yollarına nasıl devam ettiklerini araştırdı ve buradan da süper kaliteli teknolojisini ortaya çıkardı. Ayrıca bunu yaparken arıların 300 derece görüş açısını da araçlarına eklemeyi unutmadı. Kısacası Nissan’ın yeni otomobilini arıya benzetebiliriz. Nissan’ın yaptığı yenilik gerçekten çok büyük ve bu yenilik sayesinde kişilerin alkollü kullandıkları Nissan aracının bile kaza yapması engelleniyor.

Alkollü araç kullanmanızı önermiyorum. Ancak insanların uyarılara kulak asmadığı da bir gerçek bu neden ile isteklerini düşünerek yola çıkalım. Bakalım Nissan kişilerin ne istediğini düşünmüş. Kişiler alkollü araç kullanırken maalesef ani manevralar yapamaz ve görüş açıları daralır bu neden ile de kazaya davetiyeleri her zaman vardır. Ancak Nissan bunu düşünmüş kişiler kaza yapmadan ya da tehlikeyi anladıkları zaman çok geç olur düşüncesi ile davranmış ve aracına ani manevra ve erken fren özelliklerini koymuş bu sayede kaza anında kişi kendisini korumak için freni bıraksa dahi araç kendiliğinden manevra yapar ve güvenli bir noktada durur.

Nissan şimdiye kadar beklenen en güzel yeniliği gerçekleştirdi ve dikkatsiz kişileri bile koruyan bir teknoloji geliştirdi. Artık bu araca sahip olmanız sizin için daha iyi olacak emin olabilirsiniz. En azından canını parasından daha fazla düşünenler bu aracı almak için harekete geçecek bundan eminim. Ancak araç henüz test aşamasında şuan da en yeni teknoloji Honda’da görünüyor. Ancak Nissan’ın arı gibi çalışan süper teknolojik aracı robot halinden seri üretime geçer geçmez Honda Nissan’a savaş açmak için yeni bir araç üretimine hazırlanmalı yoksa tarih olabilir. Honda’nın tarih olacağını düşünsem de Nissan’ın yeni aracını tanıtmış olmasına rağmen Honda’nın sektörden uzaklaşmamak için yeni bir tasarıma başladığına da eminim. Fakat Honda yeni planını açıklamadan bunu bilmek imkânsız gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz