Hindistan Web Siteleri Engellendi

Web sitelerinin düzinelerce terör grubu ISIS tarafından oluşturulan içerik barındırma Hindistan’da bloke edilmiştir.

Hint Bilgisayar Acil Müdahale Ekibi Pranesh Prakash, Bangalore Internet ve Toplum Merkezi’nin direktörü tarafından kamuoyuna yapılan bir hükümet danışmanlığı göre, sitelere erişimi engellemek için geniş bant sağlayıcıları Çarşamba yasağı yayınladı.

Arvind Gupta, Hindistan’ın iktidardaki Bharatiya Janata Partisi ile bir BT yetkilisi, yasaklı web siteleri ISIS Anti Hindistan içeriği taşıyorlardı diye tweet attı.

Hint Bilgisayar Acil Müdahale Ekibi yetkilileri engellenen siteler arasında eski ve kaldırılan içeriğini görmek için zaman içinde geri dönmek için bir önbellek dosyası web sitelerinin sayfalarını saklayan Internet Archive olduğunu duyurdu

GitHub  insanların anonim iletişim kurmak için kullandıkları öne web siteleri de yasaklandı. Pastebin Sony hackerlar favori tanıtım aracı oldu.

Video siteleri Vimeo, Dailymotion muhtemelen ISIS tarafından yüklendi videolar bloke edildi. Google’ın YouTube listesinde Google ISIS videoları ise aktif olmuştur.

Vimeo uzun zamandır politikası gereği terörü teşvik videolarına izin vermediğini Vimeo sözcüsü söyledi. Biz bu tür videoları ilgili Hint hükümetinin haber almadım ve söz konusu videoyu belirlemek ve değerlendirmek için engelleme emri talebi gelmedi. Bu Vimeo Hindistan’da derhal restore edilebilir dedi.

Perşembe günü, engellenen sitelerin bazıları Hindistan’ın iletişim ve bilişim bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tekrar online oldu ve Vimeo, GitHub ve Dailymotion restore edilen siteler arasındaydı.

Sakıncalı içerik kaldırıldı ve / veya devam eden soruşturma ile işbirliği siteleri, engellenmiyor diyen Gupta  dışında Dailymotion yorumlara yanıt vermedi.

 

Hindistan Web Siteleri Engellendi
Hindistan Web Siteleri Engellendi

Kaynak: Techi News

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz