Herkes İçin Microsoft Klavye

 

Microsoft, Microsoft Universal Mobile Keyboard’ını duyurdu. Phablet ve Tablet sınıfı cihazlar için geliştirişmiş olan klavye hem Windows ve Android hem de iOS cihazları destekliyor.

Yazılım şirketi olan başarılı Microsoft uzun yıllardan beri donanım pazarın da çeşitli ürünler ile yerini alıyor. Bu ürünlerin başında da fare, PC ve klavye bileşenleri bulunuyor. Durmadan gelişen mobil pazara yönelik olarak da bu tür bileşenleri sık sık geliştirmeye başlayan Microsoft, phablet ve tabletler için Universal Mobile Keyboard ismini verdiği ürünü duyurdu.

Büyük ekranlı akıllı telefonlarda ve tablette fiziksel klavyeye ihtiyaç duyuluyor. Fiziksel klavyeye ihtiyaç duyan kullanıcılar için gelişmiş cihazın en büyük özelliği üç büyük platformu da destekliyor olmasından geçiyor. iOS Android ve Windows cihazlar ile birlikte kullanılabilecek olan Microsoft’un Universal Mobile Keyboard’u platformlar arası geçişini üzerinde yer alan switch ile sağlayacak. Kullanıcılar ise gereken seçimi yaparak klavyeyi kullanabilecekler. Android, iOS ve Windows desteği olan cihaz her alandaki kullanıcıya hitap ederek üç büyük platformu da elinde tutacak.

Klavye, mobil cihazlar ile bluetooth üresinden iletişim kuracak. Önemli bir noktası da tek şarj ile klavyenin 6 aya kadar kullanım ömrü sağlaması. Bu uzun pil ömrü ile Birleşik Devletler’de 80 dolardan satışa sunulacak olan klavyenin iki rengi bulunuyor. Siyah ve gri renk seçeneklerinden istediğini seçebilen kullanıcılara bir hatırlatma yapmak gerekiyor. Yeni cihaz Android ve iOS’un aksine henüz bluetooth klavye desteği bulunmayan Windows Phone cihazlarda çalışmayacak.

Kaynak: www.cnet.com

Herkes İçin Microsoft Klavye
Herkes İçin Microsoft Klavye

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz