Here Maps Samsung’ta

Samsung ve Nokia anlaştı ve Nokia’nın başarılı olan harita servisi Here Maps, Samsung’a özel olarak Android’e gelmiş oldu. Merak yaratan bu haberin detayları şu şekildedir.

Microsoft mobil cihazlar bölümünü satın aldığı Nokia, tamamen satın alınmadı ve yoluna diğer hizmetler bölümünden devam edebiliyor.  Firmanın oldukça başarılı olduğu konulardan biri navigasyon ve harita çözümleridir. Samsung ile ciddi bir iş birliği içerisine bu konu nedeniyle girmiştir.

Nokia’dan akıllı hamle geldi ve uzun yıllardır ciddi emek verdiği harita teknolojilerini Microsoft’a satmayan Nokia cephesinde Samsung ile girilen iş birliği çerçevesinde navigasyon uygulamaları arasına ciddi bir şekilde giriş yapması bekleniyor.

Here for Gear – olarak belirlenen lansman sloganı 1 Eylül günü Londra’da işbirliğini duyurulacak.

Samsung’a özel olacak bir çözüm geliştirildi.

Samsung’un Android cihazlarında ön yüklü olarak bulunması beklenen Here Maps için daha da önemli bir durum söz konusu oldu. Samsung giyilebilir teknolojisine de navigasyonu yerleştirecek. Nokia’nın Here Maps’i Samsung Gear S akıllı saatinde görsel ve sesli olarak navigasyon desteğini sağlayacak.

Here Maps içerisinde 94 ülke navigasyon, transit geçiş güzergahı ve milyonlarca POI noktası gibi çeşitli destekler yer alıyor. Tanıtımından kısa süre geçmesine rağmen Samsung Gear S’in çevrimdışı sesli ve görsel navigasyon desteğinden çoktan bahsedilmişti. Düşünüldüğü gibi olursa bu işbirliği sadece akıllı saatlerde kalmayacak. Samsung’un akıllı telefonlarında bile karşımıza çıkabilir.

HERE MAPS
HERE MAPS
Paylaş
Önceki İçerikSosyal Medyada Olumsuzluk Tehlikesi
Sonraki İçerikNokia Lumia 930 İnceleme
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz