Türkiye’de bilgisayar oyunları konusunda ilk oyunlardan olan Half-Life’ın yeni sürümünün yapılmaması oyun tutkunlarını oldukça üzdü. Half-Life 2’nin ardından Half-Life 3’ü bekleyen oyun severler, oyunun yeni modelinin çıkmaması nedeniyle harekete geçti.

Bağış projesi başladı

Son yıllarda bağış toplama işlemleri giderek yayılırken Half-Life için de bu yöntem tercih edildi. Oyun severlerin ve bağışçıların desteğini almaya çalışan oyunseverler, bu organizasyondan gelecek para ile Half-Life 3’ün yapılması için yapımcı şirketin kapısını çalacak.  Indiegogo’da yaşayan iki arkadaş Chris Salem ve Kyle Mazzei isimli Half-Life tutkunlarının başlattığı bu kampanya ile paranın toplanıp toplanamayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Proje nasıl işleyecek?

Bağış bütçesi olarak 150 bin dolar belirlenirken bu kadar büyük bir paranın toplanması konusunda farklı sistemler geliştirilmiş durumda. Aşama aşama yapılacaklar kampanya sayfasında belirtilirken proje kapsamında Google Adwords kullanılarak reklam da verilmesi planlanıyor. 9 bin dolar toplandığında ise Valve yönetim merkezinde bir kamyonet ile mesaj gönderilecek.

Projede sanılanın aksine toplanan para oyun yapımı için kullanılmayacak. Proje sahipleri, toplanan paralar ile bu alanda farklılık yaratmayı ve dikkatleri Valve üzerine çekmeyi amaçlıyor. Yeterli miktar tamamlandığında geniş bir kitlenin katılacağı konser yapılması da proje kapsamında planlanıyor.

Valve sessiz

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından gözler Valve’ye çevrilirken Valve’den herhangi bir açıklama yapılmaması şaşkınlık yarattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz