Hackerlar Artık Akıllı Otomobillere Saldırabilir

Uzmanlar hackerlar güvenlik özellikleri bilgilerini çalmak için değil, sadece saldırarak yakın gelecekte ve hedef kullanıcıların akıllı araba dikkatlerini çevirmek ama aynı zamanda para koparmak ve hatta araç kontrol edebilecek kadar ileri gittikleri konusunda uyardılar.

Edmund King, AA başkanı, arabalar bugün internet 24 saat sert ve hızlı bir yolculuk içinde olduklarını diğer şeyler hedeflediğiniz gibi siber suçluların otomobil hedeflerine de de bağlı olduğunu Times gazetesine verdiği demeçte bildirdi.

King en tehlikeli gelişme seyir kontrolü ve frenleme dahil güvenlik sistemleri, içine hack suçluların girmesinin olasılığı olduğunu söyledi. Sonuçta sistemleri taşımak için bir terörist tipi tehdidi olabileceğini sözlerine ekledi.

Çeşitli deneyler bir araba radyosu veya Bluetooth ve kablosuz ağlar üzerinden Controls Area Network (CAN) olarak bilinen bir otomobilin iç bilgisayar sistemleri, erişmek mümkün olduğunu göstermiştir.

Dizüstü bilgisayar ile bir otomobilin CAN bağlı Washington ve California üniversitelerinden araştırmacılar saptırmak için araba, kapı kilidini bagajı aç, korna çal, hızlandır ve fren, açık ve kapalı farlara geçiş, hız ve yakıt göstergesi değiştirmek gibi tüm eylemleri gerçekleştirdi.

Bu sayede arabaların tehdit altında olduğu da ortaya çıkmış oldu.

 

Hackerlar Artık Akıllı Otomobillere Saldırabilir
Hackerlar Artık Akıllı Otomobillere Saldırabilir

Kaynak: Technews

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz