Google Uygulama Yasakları Koydu

Google, uygulama açıklamaları kullanıcı referansları da dahil olmak üzere geliştiricilere yasaklar koydu. Google Play mağazası için yeni kuralları bu şekilde belirledi.

Yeni kurallar uyarınca, geliştiriciler uygulama açıklamalarını, kullanıcı referansları, yanı sıra şimdiye kadar en iyi uygulama diye ilgisi olmayan alakasız anahtar kelimeleri dahil etmeleri yasak olacak.

Uygulama açıklamasında kullanıcı referansları dahil etmeyiniz. Onlar şüpheli olma eğilimindedir ve sık sık burada özetlenen politikaları ihlal eder. Popüler arama terimleri ve rakip uygulamaları için başvurular dahil kullanılmaktadır. Kullanıcıların Play Yorum sistemi üzerinden kendileri için konuşmaları da yasaktır.

Google‘a göre, yeni ayarlanmış kurallar Google Play arama sonuçlarında alaka sıralaması ile ilgi çekmek isteyen geliştiricileri önlenmesi hedefleniyor. Yeni kural ihlal olanların da uygulamaları Play Store‘dan kaldırılacak.

Son zamanlarda, Amazon’da dağıtmak veya sahip olunan herhangi bir ürün yapmak için Play Mağaza kullanarak geliştiricileri çekmek yasaklandı. Google’ın güncellenmiş Geliştirici Dağıtım Anlaşması parçası olarak Amazon Appstore entegrasyonu sayesinde onun all-in-one Amazon uygulaması yenilemek zorunda kaldı. Mağaza dışında herhangi bir Android cihazlarda kullanılmak üzere yazılım uygulamaları ve oyunları dağılımını kolaylaştıran bir amaç yatıyor.

 

Google Uygulama Yasakları Koydu
Google Uygulama Yasakları Koydu

Kaynak: Techienews

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz