Belgesel sektörüde diğer alanlar kadar takip edilmiyor olsa da, büyük bir öneme sahip. Yapımcılığını J.H Abrams’ın yapacağı, yönetmenliğinde ise 2014’de çektiği Virunga adlı belgesel ile Oscar’a aday olan Orlando Von Einsiedel’in bulunacağı Google destekli yeni bir belgesel geliyor.

2007 yıında kurulan ve son olarak 2015’de Google Lunar XPrize yarışması ile devam eden Google projesi halen devam ediyor.

Projede 16 farklı takım yer alıyor. Bu süreçte takımlar yaşadıkları serüvenleri Moon Shot adlı belgeselde toplayacaklar ve belgesel Youtube’da Google Lunar Xprize kanalında belgesel serisi olarak sunulacak. Serinin ilk bölümü 17 Mart tarihinde Youtube’da olacak.

  Google Lunar Xprize yarışmasında 16 farklı takım bulunuyor. Google‘ın sponsorluğunda Ay’da bir araç gönderilecek. Yarışma şartları ise Ay’da bu aracın 500 metre mesafe gitmesi ve yüksek çözünürlükte görseller sunması.

2016’nın sonunda başarılı olan ekiple de 2017’de projeler gerçekleştirilecek. Yarışmaya İngiltere, İsrail, Malezya, İtalya, Japonya, Kanada, Şili,Hindistan ve daha birçok ülkeden ekipler katılıyor. İlerleyen zamanlarda proje ile ilgili daha çok bilgi paylaşılacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz