Teknoloji firmaları o kadar büyüdü ki, bazı firmaların gelirleri birçok ülkenin toplam gelirinden fazla. Hal böyle olunca yüksek gelirse sahip olan firmalar daha fazla vergi ödüyor. Durum böyle olunca birçok hizmete sahip olan ve hergün 1 milyar insanın kullandığı sitenin sahibi olan Facebook’un ne kadar vergi ödediği merak konusu oluyor. The Independent tarafından yayınlanan haberde, Facebook‘un 2013-2014 döneminde ödediği vergiler bulunuyor.

 

Birleşik Krallık Gelirler ve Gümrükler Genel Müdürlüğü (HMRC) tarafından açıklanan bilgilerde, 2014 yılında Facebook, İngiltere merkezli çalışanlara 210 bin sterlin para ödedi. Bu ödemenin karşılığında İngiltere topraklarında 2014 yılında 4.327 sterlin vergi ödedi. Bu vergi bu derece büyük bir firma için oldukça düşük. Bir önceki yılda ise Facebook belirtilenlere göre hiç vergi ödemedi.

2015 itibariyle 3 milyar doların üzerinde cirosu bulunan firmanın nasıl vergisinin bu kadar düşük olduğu ise merak konusu. Ayrıca Facebook ülkemizde çok fazla kullanılmasına rağmen ülkemizde hiç vergi ödemiyor. Bunun sebebi olarak anayasamızda bu konuda hiç bir hüküm bulunmaması. Facebook tahminlerin aksine oldukça az vergi ödüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz