Google Project Ara Marvell, NVIDIA İşlemci Modülleri Geliştiriliyor

Sonunda Google ne satmayı umuyor? Android yazılım çalıştırmak için tasarlanmış bir telefonu 2015 yılında satışa sunacak. Modüler olan akıllı telefonun kod adlı Project ARA olarak anılıyor. Müşterilerin modülleri seçerek kendi ekran, işlemci, kamera ve diğer donanımları seçmesi mümkün olacak.

Erken prototipleri Texas Instruments OMAP 4460 işlemcili ile yapılmıştı ama Google zaten o da Project ARA için çip modülleri üzerinde Rockchip ile çalışıyor olduğunu duyurdu. Şimdi takım çip üreticileri Marvell ve NVIDIA ile çalışıyor olduğunu söyledi.

Marvell NVIDIA Tegra K1 işlemci modülünü gelişmekte iken, müşteriler PXA1928 işlemci kullanmak sağlayacak bir modül üzerinde çalışıyor.

Modüler akıllı telefon büyük olasılıkla piyasada birçok üst kademe telefonlardan biraz daha kalın ve ağır olacaktır. Ama aynı zamanda çok yönlü olacaktır. Sadece pil değil kamera ya da diğer seçenekler seçmek için tam olarak ne olacağına karar vererek istediğiniz telefon tasarımı hazırlayabilirsiniz. Birçok bileşen ile istediğinizi yapabilirsiniz. Yani cihazınızı yeniden tasarlamaya gerek kalmadan bir mikroskop ya da bir kamera modülünü değiştirmek için bir kredi kartı işlemi ile istediğinizi değiştirebilirsiniz anlamına gelir.

Tabii ki, tüm proje sadece en az üç fark çip üreticileri şimdiden platform desteği planı olduğunu bilmek heyecan vericidir. Project Ara telefonlar için oluşturulan üçüncü parti modüllerden kadar iyi olacaktır.

Google geçtiğimiz günlerde Proje Ara cihazların prototiplerini göstermişti ancak bir sonraki nesil prototip yakında bekleniyor. Spiral 3 2015 baharında açıklanacak ise özel kabukları ile Spiral 2 prototip Ocak ayında bir geliştirme konferansında gösterilecek.

 

Google Project Ara Marvell, NVIDIA İşlemci Modülleri Geliştiriliyor
Google Project Ara Marvell, NVIDIA İşlemci Modülleri Geliştiriliyor

Kaynak: Mobility Beat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz