Android işletim sistemine sahip telefonların kullanıcıları genellikle uygulamaları ve oyunları elbette en güvenilir market olan Google Play Store‘dan indirir. Ancak bazen bazı uygulamaların zararlı yazılım olduğu ve cihazlar içerisinde istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Küresel bir antivirüs yazılımı olan ESET de bu konuda yeni bir açıklama yayınladı ve birçok kişi tarafından indirilen iki oyunu zararlı yazılım olarak ilan etti.

Bu iki oyun “Cowboy Adventure” ve “Jump Chess” isimli iki oyun. ESET tarafından yapılan açıklamaya göre uygulama kimlik avı saldırısında bulunan truva atlarını barındırıyor. Telefonda çalıştırıldığında kullanıcıların karşısına sahte birer Facebook giriş sayfası geliyor. Bu sayfa üzerinden giriş yapıldığında bilgiler Facebook’a değil, direkt olarak saldırganların kendi sunucusuna gönderiliyor.

Biz de Teknolojisende ailesi olarak bu uygulamalara dikkat etmenizi ve kesinlikle indirmemenizi öneriyoruz. Yakın zamanda uygulamanın da zaten marketten kaldırılacağı tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz