İnternet ve yazılım dünyasının en çok ses getiren ve kullanılan markası Google yeni bir hazırlığın temellerini atıyor. Ülkemiz de dâhil olmak üzere birçok ülkede kullanılan Fiber İnternet ağının artık kablosuz bir şekilde sağlanabileceğini ifade eden Google, internet kullanıcılarını heyecanlandırdı.

Sahip olduğu geniş bilgi ağı ve kaliteli ekibiyle Google yeniden iş başında. Hem bilgisayar teknolojisine hem de Android âlemine giriş yapan Google bu kez geniş çaplı ve ses getirecek projesi ile internet kullanıcılarını heyecanlandırdı.

Ülkemizin de içinde bulunduğu birçok ülkede kullanılan fiber internet Google’ın yeni hamlesi ile birlikte kablosuz bir sisteme dönüşüyor. Bununla da kalmayan Google bu fiber internet ağının tüm bölgelere yayılarak sunulacağını ifade ediyor.

Denemeler Yapılıyor

Google firması, kablosuz fiber internet ağının oluşumu için ABD’de seçmiş olduğu belli bölgelerde denemeler yapmaya başlamıştı. 2014’in ilk aylarında başlattığı bu çalışma ile bölgedeki birçok eve Süper Hızlı İnternet diye tabir edilen fiber internet ağını taşıdığını belirtirken bu haberler kullanıcıları oldukça heyecanlandırmıştı.

Daha Hızlı Daha Kolay

Google çıkan bu haberler sonrasında ise beklenen açıklamasını da yaptı. FFC’den gelen rapora göre Google, internet hızı 5,8 GHz, 24,2 GHz ve 71-86 GHz arasında değişen üç fiber internet ağının dağıtımına başlayacağını belirtti. Standart bir internet kullanıcısının 2,4 GHz ile 5 GHz frekansları arasında değişen internetini düşününce, Google bunu tarihe gömecek gibi geliyor.

2,4 GHz ile 5 GHz arasında hıza sahip olan ağların daha kısa mesafede yayıldığını ifade eden Google, yeni getirecekleri hız bantları ile daha geniş bir kitleye hitap edebileceklerini ifade etti. Belli bir eyaleti ya da bölgeyi kablosuz ağ (Wi-Fi) ile donatması beklenen Google’ın bu girişimini tam anlamıyla ne zaman ortaya koyacağı ise merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz