Samsung, Apple, Sony gibi markaların, akıllı telefon pazarında yarattığı yenilikler, Android, İos gibi işletim sistemlerin durdurulamaz yükselişi, mobil cihaz kullanımını inanılmaz ölçüde arttırdı. Google, ilk kez bu yıl mobil aramaların, bilgisayar üzerinden yapılan aramaları geçtiğini duyurdu.

21 Nisan güncellemesi

Google, 21 Nisan tarihinde bir güncelleme yaparak, mobil uyumlu olmayan siteleri arama sonuçlarında geri plana attı. Bunu yapmasının elbette bir nedeni vardı. Kurulduğu günden bu yana, kullanıcı deneyimlerini ve davranışlarını ilk planda tutan Google, mobil kullanımın yaygınlaşmasıyla, tüm internet sitesi sahiplerini, mobil konusunda uyardı.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Google yöneticisi Jerry Dischler, 10 ülke üzerinde yaptıkları incelemede, mobilden yapılan armaların, masa üstü bilgisayarlardan fazla olduğunu belirtti.

Bu konuda Google’ın canını sıkan bir durum ortaya çıkıyor. Bildiğiniz gibi Google Adwords ile bir gelir elde ediyor. İnanılmaz bir gelir potansiyeli olan Adwords’te, reklamverenler henüz mobil reklamlar için tatmin olmuş durumda değil. PC’ye göre daha küçük olan reklamların, kullanıcının çok dikkatini çekmediği için, aynı bonkörlüğü göstermiyorlar. Google bunu şimdilik pek sorun etmese de, ileride bu konuya bir çözüm getirmesi gerektiğinin de farkında. Bakalım ilerleyen günlerde Google mobil girişler için ne gibi yenilikler yapacak..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz