Dünya devi şirket Google, Project Wing ( Kanat Projesi ) çevçevesinde siparişleri ve kargoları adreslere teslim eden insansız hava aracı filosunu kuruyor.

Dünyanın en büyük alışveriş sistemlerimden bir tanesi olan Amazon, geçenlerde insansız hava aracı ile hızlı teslimatın tanıtımını yapmış ve Hindistan’da test uçuşları yapmıştı. Amazon şirketinin ardından, internet devi Google’ da aynı yol üzerinde. Karadan ulaşımın zor ve yoğun olması ve siparişlerin geç teslim edilmesi durumları nedeniyle; insansız hava araçlarını kullanarak bir filo oluşturacak ve teslimat işlerinde bu filoyu kullanacak.

Geçtiğimiz günlerde Project Wing‘in test uçuşlarının yer aldığı bir video görüntüsü yayınlayan Google, hava aracı filosunun yüzde yüz biçimde, operasyonel olarak çalışır duruma gelebilmesi için önlerinde daha birkaç yıl olduğunu açıkladı. Avustralya’da yapılan testlerde, insansız hava uçakları yaklaşık olarak bir kilometrelik mesafeye ; ilk yardım eşyaları, köpek maması ve su gibi eşyaları taşıdı. İnternet devi Google yaptığı açıklama ile, insansız hava aracı filosu sayesinde müşterilerine siparişlerini daha hızlı bir biçimde teslim etmeyi umduklarını söyledi. Project Wing’in; daha ucuz, daha hızlı ve çevre dostu bir proje olduğunun da altını çizen Google, bu projeyi sürücüsüz otomobil projesinin de geliştirilmekte olduğu X laboratuvarlarında gerçekleştiriyor.

Amazon ve Google’ın insansız hava araçlarını ticari amaçla kullanabilmeleri için, Amerika Birleşik Devletleri’nin de içerisinde yer aldığı çok sayıda devletten özel izinleri almak zorundalar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz