Google hizmetleri ile ilgili bir Android telefon isteyenler şanslı. Çünkü Google şimdi yazılımı üzerinde daha fazla söz sahibi.

Yeni Google Android skandalı Cuma günü oldu. Sadece o değil aslında bir skandal, ne de gerçekten yeni.

Google cep telefonu üreticileri için bazı yeni gereksinimleri var. Google hizmetlerini kullanmak istiyorsanız kendi Android telefonlar abonelik gereklidir.

Gizli belgeler gözlendi. Google Android ile güçlendirilmiş cihazlar oluşturmak istiyor. Belgeler Samsung Electronics, Huawei Technologies ve HTC gibi üreticilerin onlarca şartlarına göre oluşturulmuş.

Birçok ortaklar için yeni gereksinimler arasında: 20 kadar birçok cihazda önceden yüklenmiş olmalıdır. Google apps sayısını artırarak, ana ekranda veya tanınmış bir simge klasörde daha fazla Google uygulamalarını yerleştirme ve Google Arama daha belirgin hale getirilecektir.

Bu durum dokümantasyon gereksinimleri için yerinde olmuş olabilir. Çünkü esas meşru olanın bu olduğunu kabul etmeliyiz

Google burada yeni gereksinimleri eklemek isteyebilir ama bu büyük bir anlaşma olması gerekmektedir. Bu duruma bakıldığında aslında bir tüketici açısından iyi olduğunu düşünebiliriz.

Neden? Çünkü eğer Android telefon modelleri veya telefon üreticileri arasında geçiş varsa, Android deneyiminde müşterilerin daha fazla tutarlılığa sahip olacağı garantidir. Telefon üreticisi çabalarının çoğu Google’ın kendi uygulamalarını çoğaltarak yapılır; Örneğin, bazı Android cihazlarda birden çok e-posta müşterilerini göreceksiniz. Bu müşteri deneyimi için nasıl olumlu bir şey olabilir?

Seçim, çok elbette önemlidir. Ancak, Samsung, LG, HTC veya başka bir Google donanım ortağından son Android telefonu satın alsanız bile, telefon üreticisi gerekli uygulama kısayolları için yaptığı belirgin özellikleri isterseniz kaldırabilirsiniz.

Kaynak: www.gigaom.com

Google Hizmetlerine Sahip Olmak İsteyen Android Telefon Kullanıcıları
Google Hizmetlerine Sahip Olmak İsteyen Android Telefon Kullanıcıları

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz