Google, Boston Dynamics Robot Teknolojileri’ni satın almasının ardından 23 Şubat’da izleyicileri için robotların videosunu sunmuştu. Ancak iki bacaklı bacaklı olan bir robotun kar üstünde yürüdüğü video izleyicilerce oldukça korkunç bulunup, tartışmalara sebebiyet vermişti. Sonrasında da izleyicilerin karşısına çıkan Boston Dynamics Robotları, adeta 4 ayaklı bir hayvanmış gibi görünen biçimleri ile ekranlara çıkmışlardı.

Google ve Alphabet Inc’nin bu kapsamda, sözü edilen robot teknolojilerini geliştirmesi gerekiyordu. Ancak insana ve birkaç hayvan türüne benzetilip piyasada yer alan robotlar, çok gelişemedi.

Bloomberg’deki bir habere baktığımızda, firmanın sözü edilen bu robot teknolojilerini satışa sunacağı belirtilmekte. Satış içinde Amazon, Toyota Motor, Toyota Araştırma Enstitüsü’nün ismi geçmekte. Sözü edilen satış anlaşmasında Toyota’nın, Amazon’un önünde olduğu söyleniyor. Boston Dynamics, ilk kez hayvanlar gibi koşan ve manevralar yapan robot teknolojisini geliştirmek için 1992 senesinde Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi Üyesi Marc Raibert ve MIT çalışması sonucu olarak ortaya çıkarılmıştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz