Google’ın yeni giyilebilir teknoloji üretimine el attı. Google, Levi’s firması ile anlaşma sağladı, üretecekleri ürün ile kotlarda giyilebilir akıllı ürünler üreteceklerini açıkladılar, Poje’de bir de Türk mühendis bulunuyor.

Google, akıllı giysiler üretmek  için Levi’s ile düğmeye bastı.

Bu konuda ünlü giyim firması Levi’sle işbirliğine giden Google, çok yakında interaktif giysileri piyasaya sürebilir. ‘Project Jacquard’ ismi verilen bu yeni çalışma önceki gün dünyaya duyuruldu Projeyi yürüten Google’ın ‘Gelişmiş Teknoloji ve Projeler’ (ATAP) ekibinden Emre Karagözler, “İnteraktif tekstili yaratacağız” dedi.

Üretilen akıllı kumaş, normal bir kumaş gibi yıkanabiliyor ve esneyebiliyor. İletken bir ipliğin ve yivin kullanıldığı kumaşın giysiye dönüştürülmesiyle devrim yaratacak bir ürünün ortaya çıkması bekleniyor. İlginç teknolojide, iletken iplikler bir ceket düğmesinden daha küçük devrelere bağlanıyor ve dokunma ya da kaydırma gibi parmak hareketlerini tanımlayabiliyor. Elde edilecek veriler, kablosuz olarak akıllı telefonlara gönderiliyor. Giysi üzerinden birkaç parmak hareketiyle telefon araması yapılabiliyor.

Üretilecek giysinin dokunmatik özellikleri sadece bir alanda sınırlandırılabiliyor ya da tüm giysiye yayılabiliyor. Karagözler, “Tasarımcının tercihine göre, iletken iplik görsel olarak belirgin bir şekilde veya göze çarpmayacak biçimde sunulabilir” şeklinde konuştu. Akıllı giysiler tamamen geleneksel tekstil yöntemleri kullanılarak üretilecek. Giyilebilir akıllı giysiler için neler düşünüyorsunuz, bu konudaki düşünceleriniz nelerdir bize yorum yazınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz