ABD'de yaşayan bir gök bilimci Özgürlük Anıtı büyüklüğünde bir cismi 2017'de gezegenimize çarpabileceğini iddiasında bulundu.

ABD’de yaşayan bir gök bilimci Özgürlük Anıtı büyüklüğünde bir cismi  2017’de gezegenimize çarpabileceğini iddiasında bulundu. Hollywood’un vazgeçilmez konularından biri 2 yıl sonra gerçek olabilir mi?. ABD’li  gök bilimci Dr Judit Györgyey-Ries, Dünyanın uzay boşluğunda hızla ilerleyen bir göktaşının dünyanın rotası üzerinde olduğunu duyurdu.

Texas Üniversitesi’nin McDonald Rasathanesi’nde görev yapan Dr Judit Györgyey-Ries, New York kentinin en bilindik sembolerinden Özgürlük Anıtı kadar büyük bir gök taşının Ekim 2017’de gezegenimize çarpabileceğini iddia etti.

Şubat 2013’te Rusya sınırları içerisinde gerçekleşen benzer bir olayda 1200 kişi yaralanmış, bölgede büyük maddi hasar olmuştu.

Rusya’ya düşen 2012 TC4 isimli gök taşının söz konusu gök taşından çok daha küçük olduğunun altını çizen Dr Judit Györgyey-Ries, 2017’de gerçekleşecek çarpışmanın etkisini tahmin etmek için daha erken olduğunu belirtiyor.

Ancak ABD’li gök uzmanın göre, gök taşının yerleşim merkezlerinden uzak bir bölgeye düşmesi halinde büyük bir hasar olmayacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Uzay Ajansı çalışanı Detlef Koschny ise söz konusu gök taşının gezegenimize çarpma olasılığının milyonda bir çok uzak olduğunu bildirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz