Galip Amazon Oldu

 

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Amazon ve Google’ın .buy alan adı nedeniyle giriştiği mücadele sonuca vardı. Amazon, Google’ı yüksek bir bedelle yenmeyi iyi şekilde başardı.

İngilizce olan ve satın almak anlamına gelen buy kelimesi .net ve .com gibi üst seviye alan adı şeklinde satışa sunuldu. Bu nedenle iki teknoloji devi Amazon ve Google çok çekişmeli olan açık arttırma için karşı karşıya geldi. Aslında e – ticaret şirketi olan Amazon .buy alan adının kullanım haklarını tam olarak 4.6 milyon Amerikan doları karşılığında satın aldı.

İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu yani kısaca ICANN tarafından düzenlenen açık arttırma içinde satışa sunulan yalnızca .buy alan adı değildi. Teknoloji dünyasını pek yakından ilgilendiren .tech alan adı da yaklaşık olarak 6.5 milyon Amerikan doları karşılığında Dot Tech LLC adlı şirket tarafından satın alındı. Bu adın teknoloji dünyasında online bit çevre oluşturma amacı güdülerek kullanılacağı satın alan şirket tarafından söylendi. Google yine .tech için girmiş olduğu mücadeleyi kaybetmiş oldu,

Açık arttırmada satışta olan diğer üst seviye alan adı ise .vip idi. Bu alan adını 3 milyon dolar ile Minds + Machines Group ismini taşıyan İrlanda  kökenine sahip bir domain satış şirketi aldı.

Google ise kaybettiği iki mücadele için üzgün değil. Çünkü yüzden fazla alan adına sahip.

Kaynak: www.qz.com

Galip Amazon Oldu
Galip Amazon Oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz