Forbes dergisinde yayınlanan bir haber Samsung firmasının hiç hoşuna gitmedi. Samsung’un  son amiral gemilerinden Samsung Galaxy s6  Akıllı telefondan önceki model olan Samsung Galaxy S5’te çıkan güvenlik açığı ile kullanıcıların bilgileri hackerlerin eline geçtiği iddia ediliyor.

Samsung Galaxy S serisindeki parmak izi sensörüne sahip ilk üye olan Galaxy S5 bu özelliği ile kullanıcıları memnun etmiş olsa da, ortaya çıkan yeni güvenlik detayları, telefonda yer alan parmak izi sensörünün önemli bir tehlikeyi beraberinde getirdiğini işaretlerini vermeye başladı.

Forbes dergisi tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberi, güvenlik firması Fire Eye’ın Samsung Galaxy S5’teki parmak izi sensöründe güvenliğinde sızıntı tespit ettiğini ortaya çıkardı. Bu güvenlik açığından faydalanan hackerların galaxy s5 parmak izlerini ele geçirerek parmak izlerini kötü emellerinde kullanılabileceklerini iddiasında bulunuyorlar.

Güvenlik açığının Android 5.0 Lollipop’tan önceki işletim sistemlerinde olduğunun dikkatini çeken güvenlik firması, henüz yeni işletim sistemine geçemeyen kullanıcıların derhal telefonlarını güncellemelerini tavsiye ediyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz