Geçtiğimiz günlerde Facebook’un uygulaması olan Facebook Messenger’ın güvenliği ihlal ederek, kişileri ön kamera ve mikrofon yardımıyla incelediği haberlerinden sonra yapılan yalanlamalar sonuçlandı. Tüm bu asılsız karalama haberlerinden sonra Facebook, Mayıs ayından beri üzerinde çalıştığı “Gizlilik Kontrolü” özelliğini kullanıcılarına sundu.

Sosyal medyanın giderek büyümesinin getirdiği faydaların yanında zararlarında olduğu aşikâr. Özellikle son zamanlarda sosyal medyalara bulaşan bazı uygulamaların getirmiş olduğu virüs, trojen ya da diğer zararlı etkenler olduğu biliniyordu. Virüsün bir gönderiye etiketlenen kişilere linke tıklanması halinde bulaştığı son dönemlerde, kullanıcılar ya da uygulamadan ya da sosyal medya alanından vazgeçiyordu. Facebook bu duruma son vermek için Mayıs’tan beri çalışmalar yapıyordu.

Mayıs ayından beri yapılan uzun çalışmalar sonrasında Facebook, sonunda Gizlilik Kontrolü özelliğini bitererek geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde kişi, gönderilerini, bilgilerini, kişisel veya özel, fotoğraflarını ve bunun gibi şahsına ait olan tüm maddelerin kimler tarafından görülebileceğini kendi eline aldı.

Yapılan bu gelişmeler sayesinde kullanıcılar kendi isteklerine bağlı olarak profillerindeki herhangi bir unsuru herkese sunabileceği gibi aynı zamanda sadece kişilere özel de sunabilecek.

Sosyal medyanın en büyük devlerinden olan Facebook’un bu adımı bir nevi sosyal medya alanlarından ortaya çıkan yersiz virüs ve kötü yazılımları sonlandırarak, kullanıcıların daha rahat bir ortam sunabilecek gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz