LTE özellik taşıyan akıllı telefonlardan en çok satan üçü açıklandı. En çok satan üç model de farklı şirketlerden çıktı. – Samsung, LG ve Apple – ilk üç cihaz için detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

4G ve LTE ağları ülkenizde hala hayata geçirilmedi ama dünya üzerinde hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu teknoloji en önemli pazarda yer alacak ve birkaç yıl içinde çok daha geniş alanlarda kullanılabilir hale gelecek. Bu nedenle akıllı telefon üreticileri LTE özellik taşıyan modeller üretmeye yöneldi. Her alanda kullanılabilecek bit teknolojiye sahip olma güdülerini tetikledi.

LTE özellikli cihazlar Galaxy S5, LG G2, iPhone 5, 5C ve 5S gibi modeller sayesinde Samsung, LG ve Apple LTE’li modellerden en çok tercih edilen üç marka oldu.

Yayınlanan Strategy Analytics’in raporuna göre 2014 yılında Nisan, Mayıs ve Haziran yani 2. Çeyrek döneminde tüm dünya üzerinde satılan LTE’li akıllı telefonların yüzde 32.2 gibi büyük bir bölümü Samsung modeline aittir. İkinci sırada ise çok fazla yakın farka sahip olan Apple yer alıyor. Yüzde 31.9 seviyesinde Apple’ın payı bulunuyor. Bu durumda üçüncü sırayı da LG almış oluyor. İki teknoloji şirketine baya bir uzak kalan şirketin payı yüzde 5.2.

Samsung ve Apple LTE pazarında birbirleri ile yarışır durumda ve en çok Galaxy S5 satılıyor ve Apple cephesinden de 5S ve 5C onu takip ediyor.

LTE
LTE

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz