Android telefonlarda ekran resmi alıyorsunuz ama bu çoğu zaman yeterli olmuyor. Android cihazlarda ekran videosu da alabilirsiniz.

Android sistemli tablet ya da akıllı telefonunuzda oyunlarınızı ya da başka detayları videoya almak isteyebilirsiniz. Bu cihazlarda ekran videosu almak aslında oldukça kolaydır.

Android cihazınızda ekran videosu çekebilmeniz için ürünün rotlu olması şarttır. Her cihaz ve model farklı bir root işlemine sahiptir. Bu nedenle cihazınız rotlu değilse arama motorundan nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz. Root ciddi bir şeydir. Bu nedenle kendinize güvenmiyorsanız yapmamanızı öneririz.

Ekran videosu almak için Screencast demo uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz olarak SCR Screen Recorder uygulamasını da deneyebilirsiniz.

Screencast uygulamasını açtığınızda sizden root ister ve onaylarsınız. Uygulama bu şekilde açıldıktan sonra ayarlara giriş yapmanız gerekir. Bunu telefonun performansına göre ayarladığınızda iyi bir verim alabilirsiniz. Uygulamadı her ayarı kullanamazsınız kullanmak için ücretli sürümünü almanız gerekir.

Video çekmek için uygulamada ana ekranda bulunan en soldaki sekmeye tıklayın ve geri döndükten sonra video kaydetmeye başlayın. Dikkat etmeniz gereken video çekmeye başlamadan önce arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmaktır. Bu sayede daha yüksek verim alabilirsiniz.

Video çekme işlemi bitince bildirimlerden Screencast’e tıklamanız gerekir veya tekrar uygulamaya girip video başlattığınız butona basarak işlemi sonlandırabilirsiniz. Yani cihazınız rotlu olduktan sonra ekran videosu çekmek çok pratiktir.

ANDROİD
ANDROİD

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz