Tablet ve telefon üretimi konusunda firmaların hepsinin istediği şey daha güzel bir tasarım ortaya koymaktır. Tasarım asıl güzelliğinin de incelikten geçtiğini biliyorlar. Bu sebeple de gittikçe daha ince bir hale bürünen tablet ile birbirleri ile kıyasıya bir rekabet halindeler. Dell firması ise, bu rekabette kendisini birinci sıraya taşıyacak ve “Dünya’nın en ince tableti” olarak anılmaya başlanacak ürününü tanıttı.

Dell Venue 8 7000 serisi tablet, inceliği ile rakiplerinden sıyrılmakta. 6 milimetre gibi bir inceliğe sahip olan ürün sadece bununla da kalmıyor, daha fazla özellik ile birlikte geliyor. Intel’in RealSense isimli sistemini kullanan ilk tablet olarak, 8MP kamera ve 2 adet 720p derinlik sensörüne sahip. Yaklaşık olarak 10 metre gibi bir alan için derinlik ve uzunluk hesaplamalarını yaparak 3 boyutlu bir görünüşü 2 boyutta sunuyor. Bu özelliği ile oldukça ses getirecek gibi görünmekte.

Anrdoid 4.4 Kitkat işletim sistemi ve Intel’in üretmiş olduğu dört çekirdekli Atom Z3500 işlemcisi ile oldukça ilgi çekici bir ürün. Tablet içerisinde 2 GB DDR3L ram ile birlikte geliyor ve ayrıca dahili diski ise 16 GB SSD. Tabi ki SD kart ekleyerek bu kapasiteyi artırmanız olası.

Tabletin dışı, bu senenin başlarında çıkarılmış olan Dell Venue 8 Pro ile benzer bir tasarıma sahip. Fakat farklı olarak, 9 milimetrelik bu modelden inanılması zor bir şekilde 3 milimetre kısarak dünyanın en ince tabletini meydana getirdiler. 8.4 inç Süper OLED kapasite dokunmatik ekranı ile PRO modeli ile aynı olan tablet çözünürlük olarak eski versiyonunu neredeyse ikiye katlamakta. Dell Venue 8 7000, 2560×1600 gibi bir çözünürlüğe sahip.

Bu şekilde ince tablet üretimi, diğer markalar tarafından da çok fazla dikkat çekmişe benziyor. Kısa süre içerisin de diğer markalardan da bu şekilde ince tablet konusunda özel üretimlerin yapılacağı aşikâr gibi duruyor. Biz de diğer markaların bu konu ile ilgili üretim ve ar-ge araştırmalarını anlık olarak sizler için takip ediyor olacağız. Özellikle Apple bir sonra ki iPad sunumunda böyle bir farklılık yapabilir gibi düşünülmekte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz