iPhone 6’daki hata için Cupertino merkezli olan üretici devi Apple özür diledi. Geçtiğimiz Salı günü Apple şirketinin tanıtmış olduğu yeni nesil telefon modelleri iPhone 6 Plus ve iPhone 6 kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarmıştı. 5.5 ve 4.7 inç ekran büyüklüğü ile Android’e kaptırdığı kullanıcılarına yeniden kapısını açan Apple şirketi, geç kalınmış bir özür diledi.

Satış rekorları kırarak teknoloji gündeminin zirvesine oturan yeni nesil cihazlar, iOS 8 işletim sistemiyle tanıtılmıştı. Ancak test sürecinde beklenilmeye bir hatayla karşılaşıldı. Apple şirketinin iOS 6 işletim sistemi ile satışa çıkardığı iPhone 5’te yer alan HARİTALAR uygulaması hata vermişti. Tim Cook ise, bu sorunun Final sürümüyle giderileceğini belirtmişti.

Tim Cook, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Bu açıklamada iPhone 6 Plus ve iPhone 6’da yaşanan Haritalar sorununu doğruluyor. Yapılan açıklamada Tim Cook, uygulamalardaki hata giderilinceye kadar Nokia ve Google harita uygulamasını kullanın dedi. Uygulamada Kanada’nın Ottowa ve Toronto şehirleri yanlış gösterilmiş, Edmonton şehrinin Calgary’nin batısında yer aldığı görülmüş.

St. Johns kentinin adında yer alan Apostrof’un kullanılmadığı ve bunun gibi birçok şehrin adında eksikliklerin olması nedeniyle haritada yer bulma konusunda birtakım sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor. İlk kez bir akıllı telefon piyasaya sürüldükten sonra hata yaşandığı sebebiyle özür dilenmesi tarihe geçti. Tim Cook da bu tarihin bir parçası oldu.

Bu şekilde bir özür dilenmesi, aslında Apple markasının kullanıcı odaklı hareket ettiğini ve hatalarının üzerine ört pas etmek yerine, hatalarını da başarılarının yanı sıra kabul ettiğini gösteriyor. Umut ediyoruz ki bu şekilde gelişmeler diğer markalar içinde söz konusu olur. Zira bir çok marka, çeşitli lansmanlarından sonra farklı sıkıntılara neden olabiliyor. Ama bir çoğu bu durumu kabul etmek yerine, ört pas etme yolunu tercih ediyor.

Ayrıca Apple, bu durumu telafi etmek adına ek adımlar da atabilir düşüncesindeyiz. TeknolojiSende ekibi olarak bu konuda ki gelişmeleri ve Apple tarafından atılacak ek adımları da takip ediyor olacağız, güncel olarak sizlerle paylaşacağız tüm anlık gelişmeleri.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz