Dünyanın En Büyük Konteyner Gemisi Yollara Çıktı

Büyük üretim yapan şirketler ellerindeki malların müşterilerine en kısa yoldan ve güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu işlemin çalıştıkları müşterilere olan güvenlerini arttırabilmek için en yüksek teknolojik aletleri kullanarak yapmaları kendilerine olan yararı sorgulanamaz. Ürünlerin ulaştırmak için en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi deniz yoluyla sevkiyat yapmaktır. Bu sevk çeşidini seçmelerindeki ana amaç okyanus aşırı ülkelere ekonomik ve güvenli sevkiyat yapmaktan başka bir amaçları yoktur. Bu yöntemde konteynerler kullanılır bu konteynerler yüklenebilmesi için büyük gemilere ihtiyaç vardır.

Sevkiyat yapan konteyner gemilerinden bu zamana kadar en büyük olanı geçtiğimiz günlerde ilk seferine çıktı. Bu gemi tamı tamına dört futbol sahası büyüklüğündedir. CSCL şirketi tarafından inşa edilmiş bu gemi geçen yıl mayıs ayında yapılmaya başlanmıştır. Yapılan bu gemi ekstra taşıma kapasitesi ile birlikte 77.200 beygir güce sahiptir. Bu kadar yüksek güce sahip olması zorlu yollarda rahat hareket edebilme imkanı sağlıyor. Deniz şartlarında otomatik olarak bu gücü ayarlayan sistemi sayesinde ekonomik yakıt tüketimi sağlar. Motor gücü 56.800 kW olan elektronik motor TEU başına %20 daha az yakıt tüketimi sağlar.

Üretimin sürekli arttığı bu dünyada gelişmiş teknolojiler kendilerini aştıkça bu tür yapılara daha çok ihtiyaç olacaktır.

Dünyanın En Büyük Konteyner Gemisi Yollara Çıktı
Dünyanın En Büyük Konteyner Gemisi Yollara Çıktı

Kaynak: Gizmag

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz