Goldstone Radar Gözlemevi yaptığı açıklamada oldukça ilginç bilgileri kamu oyu ile paylaştı. Bu açıklamaya göre platin başta olmak birçok değerli mineral ile kaplı bir asteroidin geçeceği söylenmekte. İlk bakışta birkaç mineral ne kadar değerli olabilir diyor olabilirsiniz. Ancak yapılan değerlendirmeler taşıdığı minerallerin toplam değerinin 300 milyar dolar ile 5,4 trilyon dolar arasında değiştiğini gösteriyor.

1,011 metre genişliğe sahip olan asteroid bu gece dünyaya oldukça yaklaşacak. Zira gezegenimizin yaklaşık 5,4 milyon kilometre yakınından geçecek. Bu rakam bizim gibi bilinçsiz gözler için çok büyük bir mesafe gibi görünebilir. Ancak uzay ebatlarında oldukça yakın bir mesafe olduğunu belirtmekte yarar var.

Bu asteroid ise özellikle dünyaca ünlü para babalarının ilgisini çekmiş gibi görünmekte. Zira Google’ın kurucularından Larry Page ve İngiliz milyarder Richard Branson bu asteroide ulaşmak için çabaladığı yönündeki iddiaları henüz yalanlamış değil. Bu gece dünyamıza yaklaşacak olan asteroidin geleceği hakkında ise ne olacağı henüz belli değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz