Artık yaşamımızın her alanında birer vazgeçilmez oldu akıllı telefonlarımız. Böyle düşünüldüğünde hepimizin bir yansıması aslında bütün akıllı telefonlar. Bu bağlamda akıllı telefonların incelenerek insanların kişiliği hakkında ipuçları yakalamak pek de zor değil. Ancak bu haberimizde daha ilginç bir gelişmeye dikkatinizi çekeceğiz.

ABD‘de bulunan Northwestern Sağlık Enstitüsü bünyesinde yapılan bir araştırma akıllı telefonlarda bulunan bazı uygulamaların veri incelemesi ile depresyon teşhisinin yüzde 87 oranında koyulabildiğini ortaya çıkardı. Araştırmada kullanıcıların rehber ve takvim gibi günlük kullanılan uygulamaların yanında GPS verileri de kullanıldı. Ortaya ise bu şaşırtıcı sonuç çıktı.

Sonuçların geleneksel testlerden daha başarılı olduğu ise bir başka çarpıcı sonuç. Belki de birçok doktorun yöntemlerini değiştirmesini ya da güncellemesini sağlayacak. Ayrıca bir başka değerlendirme ise teknolojinin hayatımızı ne kadar etkilediği. Zira artık akıllı telefonlarla o kadar iç içeyiz ki depresyon testlerini bile akıllı telefonlara bakarak yapacak hale geleceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz