Amerika’nın en büyük ve köklü şirketlerinden birisi olan Disney, Deadmau5 adlı müzisyene dava açtı. Herkesi şaşırtan bu dava da Deadmau5 adlı müzisyenin sahneye çıkarken kafasına ölü bir kafası takması davanın nedeni hakkında fikir verdi.

ABD’nin önemli şirketlerinden Disney, Deadmau5 adlı müzisyene garip bir dava açtı. Davanın nedeni olaraksa “fare kafası” gösterildi.

Asıl adı Joel Thomas Zimmerman olan müzik prodüktörü ve müzisyen Deadmau5, dava karşısında şaşkın olduğunu dile getirdi.

Sahneye çıktığı zaman kafasına ölü bir fare takan Deadmau5, bunun için ABD’ye patent başvurusu yaptığı sırada bir sorun ile karşılaştı. Müzik dergisi NME’nin yaptığı habere göre, Disney firması büyük fare kulaklarının kendilere ait olan Mickey Mouse’a ait olduğunu dile getirerek dava açtı.

İddialara bakıldığında 2013 yılında ABD’ye patent için başvuru yapan Deadmau5’in böyle bir patenti almaması için Disney şirketinin araya girdiği söylendi. Yapılan iddialarda böyle bir patent verilmesinin Disney’in kendi itibarını ABD ve diğer ülkelerde kaybedebileceği ifade edildi.

Daha önce Almanya, Japonya, İtalya ve Bileşik Krallık’ınun da içinde bulunduğu 30 ülkeden patent alan Deadmau5, ABD’ye yaptığı başvuruda böyle bir olayla karşılaşınca şaşkına döndü.  10 yıldır sahnelerde yer alan Deadmau 5 ile 1928’den bu yana önemli bir firma olan Disney arasında fare silüeti için oldukça yoğun bir tartışma olacağı bekleniyor. Davanın sonucu ise ayrı bir merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz