CuBoxTV: Tiny Linux Tabanlı XBMC Medya Merkezi

Küçük masaüstü bilgisayar SolidRun Cubox hattı boyunca sadece 2 inç ölçen küpe sahiptir ama küçük kutularda spor Ethernet krikolar, optik ses çıkışı, 2 USB portu ve bir mikro USB bağlantı noktası bulunur.

Onlar aynı zamanda depolama, çift veya dört çekirdekli ARM tabanlı işlemciler için microSD kartlarını özelliği ve 2GB RAM ve üstüyle gelir. Küçücük masaüstü bilgisayarlar, medya merkezleri veya dosya sunucuları gibi kullanılabilir. Şimdi SolidRun medya merkezi kullanımı için özel olarak tasarlanmış yeni bir model için sipariş alıyor.

Bu modele CuBoxTV denir ve ön-sipariş edebilmek için sadece 100 dolar ödemeniz yeterlidir.

CuBoxTV Vivante GC2000 grafik, 1GB RAM, depolama 8GB, Gigabit Ethernet, HDMI çıkışı, S / PDIF çıkışı ve bir kızılötesi alıcı ile bir Freescale i.MX6 dört-çekirdekli işlemcisi bulunuyor.

Bu modeli özel yapan tarafı ise önceden yüklenmiş OpenElec ile geliyor olmasıdır. Yani (yakında KODI olarak bilinen) XBMC medya merkezi uygulaması çalıştırmak için tasarlanmış bir ışık, açık kaynak kodlu Linux tabanlı işletim sistemi vardır.

Tabii, sadece bir Cubox üzerinde Android çalıştırır ve Android için XBMC uygulaması yüklenebilir. Ama OpenElec düz medya merkezi arayüzüne bot ve sadece tüm işletim sistemi için disk alanı 100MB civarında kullanma hakkınız vardır.

CuBoxTV: Tiny Linux Tabanlı XBMC Medya Merkezi
CuBoxTV: Tiny Linux Tabanlı XBMC Medya Merkezi

Kaynak: Liliputing

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz