CrunchBang Linux Geliştirici Debian Öneriyor

Bir dönemin, hafif Linux hayranlarının sonu geldi. Philip Newborough bu hareket zamanına karar verdi ve o gelişimini durduracak! – CrunchBang.

Geliştiriciler Debian anahtarı ile CrunchBag Linux’un evlerini anlattı.

Brad ve ben kadro birlikte çalışmaya başladık. Yıllar önce, ben bir MSI Wind U100 satın aldım. Sonsuz Linux dağıtımları cilasızdı. Windows 7 ve OS X Vista ile işletim sistemlerinin her türlüsüne baktık. Hiçbir işletim sistemi benim küçük Atom destekli netbook’uma uymadı ya da uydurulması uzun sürdü, ama ben bu çözmek için bir yol buldum.

Neden? Çünkü bu inanılmaz kompakt ve verimli. Bazı dağıtımları kullanarak asla uygulama puanlarına bakmadım.  Gün gün gerekli her şeyi baştan tasarladım.

Newborough ilk dağıtımı üzerinde çalışmaya başladığından beri çok değişti. CrunchBang sanki hissediyor ve tamamen duygusal nedenlerle giderek gelişiyor. Bunun yerine değerli bir alternatif olarak düz Debian oluşturuldu.

Artık CrunchBang üzerinde çalışmayacak olsa da Newborough kullanıcı forumlarına ve çalışanlarına söz verdi. Sonuçta, topluma ait ve toplum onlara değer verdikçe öyle kalacak. Gururla bu süreçte gerektiği gibi herkese destek sağlanacak.

Debian en kesinlikle büyük bir işletim sistemi ve CrunchBang için bir sonraki merak konusu light weight Linux hayranlarının tutumu olacak.

 

CrunchBang Linux Geliştirici Debian Öneriyor
CrunchBang Linux Geliştirici Debian Öneriyor

Ne olursa olsun, Philip Newborough zor iş başardı ve yıllar sonra unutulmuş olmayacak. Sonraki büyük macerası için Philip’e iyi şanslar!

Kaynak: Slashdot

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz