Crowdsourcing kelimesi “crowd” (kalabalık) ve “source” (kaynak) kelimelerinin birleşiminden meydana gelmiştir ve nicelik olarak büyük sayılardaki insan topluluklarının ortak bir işi yapmak için kullanılmasını ifade etmektedir.

Crowdsourcing kelimesi “crowd” (kalabalık) ve “source” (kaynak) kelimelerinin birleşiminden meydana gelmiştir ve nicelik olarak büyük sayılardaki insan topluluklarının ortak bir işi yapmak için kullanılmasını ifade etmektedir. Crowdflower, 2009 yılında Lukas Biewald ve Chris Van Pelt tarafından kurulmuş bir crowdsourcing hizmetidir. Crowdflower hizmet verdiğinden bu zamana kadar, 5 milyondan fazla katılımcı tarafından 1 milyardan fazla task (küçük iş birimi, görev) tamamlamıştır. Dünyanın en büyük iş gücüne sahip önde gelen crowdsourcing hizmetidir.

Crowdflower, kurumlar ve ya kişilere yönelik içerik sınıflandırma, microtasks, büyük veri projeleri ayrıştırma analizleri, arama performansını geliştirme, metin ve fotoğraf içeriğini geliştirme ve diğer birçok veri işlemlerinin crowdflower nedir düzenlenmesi, geliştirilmesi yönünde çözüm sunuyor.

Kısaca crowdflower sağladığı geniş iş gücü sayesinde kurumlar için bir ürün ya da hizmetin üretim sürecinde geniş kitlelerin yardımı ve fikirleri doğrultusunda verilerin analiz edilmesini sağlayarak kurumlara küçükten büyüğe bir çok konuda çözüm sunuyorlar.

Crowdflower sayesinde bir çok kullanıcı evden, iş yerinden kısaca bilgisayar ve internetin olduğu her yerden basit görevler (task) tamamlayarak para kazanıyor. Crowdflower’a katılımcı olup para kazanmak için, sahip oldukları ortaklarından birine kayıt olmanız gerekiyor. Clixsense, Neobux, Probux gibi web sitelerine kayıt olarak Task, Mini Jobs‘tan mevcut crowdflower tasklarını bularak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Crowdflower task yapımında sıkıntı yaşayan arkadaşlar için bol para kazandıran, basit taskları blogda türkçeye çevirip nasıl yapıldığından bahsedeceğim. Bu zamana kadar Türkçeleştirip paylaştığım task yapılışlarına Clixsense, Probux Task Yapma sayfasından ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz