Corning Gorilla Glass 4 Betonda Test Edildi

Corning akıllı telefon ve tablet ekranları için kullanılabilecek dayanıklı camdan oluşan nesil sunuyor. Ekranı zararlara karşı dayanıklı kılacak olan cam ekran kullanılabilir oluyor. Şirket yüz aşağı bırakarak kaba bir yüzeye bir metre aralık ile Gorilla Glass 4 yerleştirdi ve test için zamanın yüzde 80 kadar düşüş uyguladı. Can düşmesine rağmen zarar görmedi.

Bu genellikle beton üzerine telefonunuzu bırakma eğilimi yoktur ama kazara düşen telefon yüzey beton olsa bile zararsız ortaya çıkar. Gorilla Glass 4 ile yapılan testte de çizilme direnci sunuluyor ve kırılma riski ortadan kaldırılıyor.

Şaşırtıcı olan ise Corning Gorilla Glass 4 camın ince katmanlarını diğer cihazlarda benzer kullanmıştır ama daha iyi koruma sağlıyor.  Geçen yılki Gorilla Glass 3 modeline yapılan hasar testinden bile daha iyi hasar direnci sunuyor.

Tabii ki,  yüzde 80 oranında bölünmez ekran yüzde 20 oranında bölünebilir oluyor. Yani telefonun muhtemelen hala hasar alabilir bir yani oluyor. Ancak amaç büyük ölçüde hasarlardan ve olası çizgilerden cihazı korumaktır.

Corning Gorilla Glass 4 Betonda Test Edildi
Corning Gorilla Glass 4 Betonda Test Edildi

Kaynak: Geek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz