Apple Pay geçen ay iPhone 6 lansman etkinliğinde tanıtıldı ve perakende mağazalarında yeni ödeme sisteminin uygulayacak olduğunu söyledi.

Ancak, bu durum olmayabilir gibi görünüyor. ABD’de çeşitli perakendeciler henüz Apple Pay’den ödeme yapmaya hazır değil. Walmart ve Best Buy zaten bunu yapmayı düşünmüyor ve Daily Dot’da yeni bir rapora göre,  yakın gelecekte bunu teklif için sunmalarına dair herhangi bir planlarının olmadığını söyledi.  Yani perakendecilerin bir avuç kadarı sistemden hoşlanmamış.

Şu anda Apple Pay’i kabul edilebilir olarak görseler bile seçeneklerin yanı sıra diğer birçok rakip platformlar değerlendirmek için nasıl olsa devam edecektir diyen Best Buy sözcüsü Jeff Shelman dışında bir tür giyim markası olan H & M, Coach, ve birkaç diğer markalar gibi diğer bazı şirketler de şu anda Apple Pay’i kabul etmek gibi bir planlarının olmadığını açıkladı.

Sadece perakendeci Big Box değil Bed, Bath & Beyond aynı zamanda Apple Pay’e katılmalarının mümkün olacağını ancak şu anda bunu kabul etmediklerini söyledi.

Apple Pay’ı kabul edemiyoruz diyenler sadece perakendeciler değil.  BP’de onlardan biri 2016 BP’nin sözcüsü olan şirket Daily Dot söyleyene kadar bunu uygulamak için bir planlarının olmadığını belirtti.

Apple Pay muhtemelen bir yazılım güncellemesiyle iOS 8.1 şeklinde bu ay cihazlarda olacağı bekleniyor ve gelecekte diğer bölgelere de yayılacak ancak başlangıçta yalnızca ABD’de kullanılabilir olacak.

Çeşitli Perakendecilerin Apple Pay Teklif Planları Yok

Kaynak: dailydot

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz