Bilgisayar teknolojilerinde yaşanan hızlı değişim ve gelişmeler sonrası bilgisayarlar artık tüm hayatımızın içinde yer alıyorlar. Bilgisayarlar ilk ortaya çıktığında sadece basit matematiksel hesaplamaları bu cihazlar aracılığıyla yapabiliyorduk. Ancak gelişen teknoloji ile beraber artık bilgisayarlar aracılığıyla birçok işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Günümüzde uzaya çeşitli robotlar gönderebiliyor ve bunların takibini de bilgisayarlar aracılığıyla yapabiliyoruz.

Bilgisayar dünyasında yaşanan bu önemli gelişimler sonucu bilgisayarların artık hayatımızın merkezine yerleştiğini söyleyebilirim. Çünkü günümüzde neredeyse tüm yaşam alanlarımızda bilgisayarların varlığını görebiliyoruz. Bankalar, alışveriş merkezleri, evimiz, işyerimiz, bulunabileceğimiz hemen her yerde bir bilgisayar aracılığıyla işlerimizi hallediyoruz. Bu akıl almaz gelişime paralel olarak bilgisayarların kullanım şekilleri de değişti. Söylediğim gibi ilk zamanlar sadece matematiksel hesaplar yapmak için kullandığımız bilgisayarlar günümüzde internete girmek, oyun oynamak, bilimsel araştırmalar yapmak, projeler hazırlamak gibi birbirinden oldukça farklı amaçlar için kullanılıyor.

Bilgisayarların yukarıda saydığımız kullanılma amaçlarından birisi de hiç kuşkusuz bilgisayarlar aracılığıyla oyun oynamaktır. Tüm dünyada son derece yaygın olan bilgisayar üzerinden oyun oynama tercihi insanların bilgisayarı bir eğlence aracı olarak görmelerinin bir sonucu bence. Tabi ki bilgisayarlar üzerinden oynanan oyunlar konusunda da yaşanan teknolojik gelişmeleri takip etmek oldukça zor. Çünkü önceleri bilgisayar üzerinden son derece basit görselliğe sahip oyunlar oynayabiliyorken günümüzde görselliği olabildiğince arttırılmış ve bu sayede gerçekliği artan oyunları oynayabiliyoruz.

Görsel özellikleri son derece arttırılmış ve bu sayede neredeyse gerçeği ile aynı görüntü kalitesi ile oyun oynamamıza imkân veren bilgisayar oyunları arasından ilk sıralarda yer alan oyun ise Call of Duty oyunudur.  Oyunun ilk sürümü bundan tam 11 yıl önce piyasaya sürülmüştü. Oyun içerisinde sahip olduğunuz karakter aracılığıyla çeşitli savaş ortamlarında oyun oynamanız üzerine kurulu bu savaş oyununda her geçen yıl çok farklı yenilikler kullanıcılara sunulmaktadır.

Her sürümünde farklı bir senaryo ile karşımıza çıkan Call of Duty oyununun son sürümü olan Call of Duty Advanced Warfare oyunundan biraz bahsetmek istiyorum. Oyunun bu son sürümünde oyuna 2050’li yıllarda başlıyorsunuz. Oyun içindeki senaryo gereği devletlerin güçlerinin azaldığı bunun yerine ise özel şirketlerin güçlerinin arttığı yıllar sizi karşılıyor. Oyunun bu sürümünde KVA isimli bir terörist organizasyonlar mücadele ediyorsunuz. Tüm Call of Duty oyunlarında olduğu gibi bu sürümde de olağanüstü görsel efektler sayesinde kendinizi Hollywood filmlerini aratmayacak sahnelerin içinde buluyorsunuz.  Oyun içerisinde, kullandığınız Jack Mitchell karakteri ve onun ekip arkadaşları aracılığıyla yürüttüğünüz operasyonlar aracılığıyla KVA isimli terörist organizasyonu ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz.

Call of Duty Advanced Warfare oyununda yer alan bir diğer önemli özellik ise oyunda kullandığınız karakterin gelişebilir olması. Oyunda başarılı bir şekilde ilerledikçe karakterinizin kullandığı teçhizat ve silahlar da gelişiyor. Bu sayede oyun içinde ilerleyen bölümlerde oyundan daha çok zevk almanızı sağlıyor. Yine oyun içerisinde bulunan multiplayer özelliği sayesinde birden çok kullanıcı aynı anda birbirleri ile oyun oynayabilmekteler.

Oyun 2050 yılında geçtiği için sahip olduğunuz karakterin özellikleri de biraz gelişmiş durumda. Örneğin oyun içerisinde zıplama tuşuna iki kez arka arkaya basarak çok yükseklere zıplayabiliyorsunuz ve insansız hava araçlarını kontrol ederek düşmanları ortadan kaldırabiliyor ayrıca zamanı yavaşlatarak hızlıca hareket edebiliyor ve özel ayakkabıların altında yer alan paneller sayesinde çok yükseklerden aşağıya yavaşça atlayabiliyorsunuz. Araba kapısını sökerek yürüyen kalkan pozisyonunu alabiliyorsunuz. Bir kanca yardımıyla düşmanı öldürebildiğiniz gibi yükseklere de tırmanabiliyorsunuz. Tüm bu özellikleri ve görsel efektleri ile oldukça göz dolduran bu oyunun da geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edileceğine eminim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz