C64p Bir Commodore 64 Netbook Olarak Ortaya Çıktı

Hiç Commodore 64 bilgisayar bir dizüstü versiyonu almayı istediniz mi?

Bir donanım korsanı olan netbook ayrı alınır ve ekran, işlemci yerine ve neredeyse her diğer iç bileşeni, 7 inç ekran, bir joystick gibi çalışan bir touchpad ve bir kızılötesi uzaktan kumanda ile taşınabilir Commodore 64 yaratılabilir.

Bu C64p dizüstü oluşturmak için bir sürü iş alırken, geliştirici eBay bir anda sınırlı sayıda ürünü satmaya başladı.

Commodore 64’ü üretim dışında yaklaşık on yıl önce adını kullanmak için haklarını satın alan şirket C64DTV, C64 klavyenin klasik oyun oynamak için bir TV’ye takılacak türünü yayınladı.

Dönüşüm tamamlandıktan sonra, sistem, bir oyun sayısını hem de C64 BASIC JiffyDOS ve geos ile çalışabilir. Diğer bir deyişle, bu sadece bir oyun konsolu değildir. Eğer 30 yaşındaki bir platform çalışanı isterseniz gerçek bir bilgisayar olarak kullanabilirsiniz.

Her klasik Commodore 64 oyunu veya uygulamasını çalıştırdığı da söylenemez. C64p C64DTV üzerinde oldukça gerçek bir C64 bilgisayar tabanlı olduğundan çalışmayan bazı programlar olabilir. Öte yandan, sistemde çip bulunur, bu sistemde kullanılan aslında daha fazla bellek ve gerçek bir C64 bilgisayardan daha fazla renk desteği sunma eğilimidir.

100 doların altında önemli ölçüde daha güçlü oluşturulmuş bu donanımı satın alabilirsiniz ve Retro hissetmek için her zaman bir C64 emülatörü yükleyebilirsiniz. Ama burada bir noktası eksik olan tür: C64p donanımı modern, taşınabilir bir paket içine maddeleri oldukça harika bir retro bilgisayar projedir.

 

C64p Bir Commodore 64 Netbook Olarak Ortaya Çıktı
C64p Bir Commodore 64 Netbook Olarak Ortaya Çıktı

Kaynak: Geek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz