Yılardır Blizzard’ın oyunu diye konuşup duruyoruz, ama hakkında hiçbir şey bilmediğimiz oyun sanırım bir yerlere saklanmış ve bizi bekliyor!

Blizzard hiçbir zaman resmi olarak açıklama gereği duymadığı ve oyunun gerçekliğini dolaylı yolla da olsa onayladığı “Project Titan” bir yerlerde geziyor. Oyunseverler olarak hepimiz bu oyun hakkında yeni bir haber duymayı bekledik ve yıllardır beklemeye devam ediyoruz. Blizzard’a Project Titan hakkında sorular yöneltildiğinde cevap alınmıyor.

Tüm bu sorulara dayanamayan Blizzard, yakın zamanda hızla yayılan söylentilere cevap verme zorunluluğu hissetti. Gamesbeat’teki açıklamaya göre; Project Titan’da görev alan 100 kişinin 70’i başka oyunlara görevlendirildi ve doğal olarak oyun baştan başlatıldı, şeklinde oldu. Bu açıklama oyunun 2016 yılına ertelendiğini bize söylüyor.

Bu açıklamanın iç açıcı bir haber olduğunu söylemek, ne yazık ki mümkün değil. Blizzard’ın yapımına baştan başlatma gereği duyduğu en son oyunu “Starcraft: Ghost” olduğunu biliyorsunuz sanırım. Bu oyunun piyasaya sürülmediğini hatırlatalım. Blizzard için Titan’ın büyük bir oyun olduğu düşünülürse, bunun önemi daha da artıyor. Blizzard’ın açıklamasına göre oyun üzerinde büyük teknoloji ve tasarım değişiklikleri yapılması gerekiyordu. Bu durumu fırsat olarak değerlendiren şirket, çekirdek takımını oyun üzerinde çalıştırırken kaynaklarını farklı oyunlara yönlendirme gereği duymuş. Tabi ki Blizzard, MMO’nun çıkış tarihi hakkında açıklama yapmadığını haklı olarak belirtiyor.

Yapılan açıklamanın en can alıcı tarafı ise, Gamesbeat’in söylentilerinin Blizzard şirketi tarafından onaylanması. Bunun yanı sıra tasarım ve teknoloji hakkında yapılan açıklamalara göre oyunun baştan başlatıldığını söylemek yanlış oluyor. Blizzard’ın tarih vererek oyun tutkunlarını kendisine kilitlememesi, şirketten göremeye alışmadığımız durum olarak dikkat çekiyor.

Titan’ın nasıl bir oyun olacağı konusunda herhangi bir bilgiye ulaşmasak da, tek bildiğimiz şey MMO olması. Tahminimize göre; Blizzard şirketinin para kaynağı olarak adlandırabileceğimiz World of Warcraft oyununun yaşlanması ve her geçen gün birçok kullanıcıyı kaybetmesi, yeni oyun Titan’ı doğuracak.

Ulaştığımız resmi bilgilerin sayısı oldukça az. Bu nedenle tahmin etmekte zorlandığımız gibi yaptığımız tahminlerin de tutmama ihtimali var. Her şeye rağmen Blizzard şirketi için Titan’ın büyük bir adım olacağını istememiz tek temennimiz. Umarız biz de mükemmel bir oyunlar karşılaşırız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz