BlackBerry’den Android ve IOS’a Tepki

BlackBerry CEO’su John Chen, hükümetin mobil uygulama geliştiricileri ve servis yapımcılarının mallarının bazı platformlarda kullanılmaması için teklif zorunluluğu gelmemesi gerektiğini düşünüyor.

Bugün iPhone veya Android cihazınızda BlackBerry Messenger yükleyebilirsiniz. Ama bir BlackBerry telefonuna Apple’ın iMessage’ını yükleyemezsiniz. Hükümetin müdahalesi bu konuda garip gibi görünse de Chen  bunu değiştirmek istiyor.

 BlackBerry pazar payı giderek azalıyor ve belki de bunun nedeni iOS ve Android için mevcut en iyi uygulamaların birçok BlackBerry için kullanılabilir olmamasıdır.

Şirket yazılım içine Android uygulamaları için destek sağlamak istiyor ve kullanıcılara bazı Android uygulamaları indirmek için Amazon AppStore sunuyor. BlackBerry 10 işletim sistemi ile başlayan bu uygulamanın gelişmesi sağlanmaya çalışılıyor.  Ama bu aslında hala Android çalıştıran bir cihazda kullanılabilir uygulamalar sayısının çok azı BlackBerry uygulamalarında çalışıyor. Kullanıcılara daha geniş deneyim bu nedenle sağlanmak zorundaymış gibi düşünülüyor.

Chen mektubunda  BlackBerry uygulaması sunmayan şirketler arasından örnek olarak Netflix’i aldı. BlackBerry kullanıcıları Netflix Android sürümünü çalıştırabilir diyerek sözlerine devam etti.

Ama bu basit bir iPhone oyunu üzerinde çalışıyor olsaydı bağımsız uygulama geliştiriciler için ne anlama gelirdi? O çocuk uygulaması da Android, Windows Phone, Tizen, BlackBerry Sailfish ve Firefox OS üzerinde çalışabildiğinden emin olmak istiyorsunuz?

Firefox OS işletim sistemi geliştiricileri HTML5 ve diğer web teknolojileri kullanarak tam fonksiyonlu uygulamaları oluşturmak fikrine dayanmaktadır. Bu yaklaşımın bir avantajı Firefox OS için uygulamalar temelde modern bir web tarayıcısı ile herhangi bir mobil cihaz üzerinde çalıştırmak mümkün olan web uygulamaları olmasıdır.

En iyi iPhone uygulamaları Android için kullanılabilir ve iyi Android uygulamaları BlackBerry için de kullanılabilir olmalıdır. Bu yüzden en iyi uygulamalar ile kullandığınız işletim sisteminin önemi yoktur. Hepsinde çalışabilir.

 

BlackBerry’den Android ve IOS’a Tepki
BlackBerry’den Android ve IOS’a Tepki

Çoğu pazarlarda kablosuz taşıyıcılar, tekel veya düopol koşulların olması, internet hizmeti şirketlere başvuran yönetmelikleri uygulamak için çok daha mantıklı uygulama geliştiricileri BlackBerry desteklemesine ihtiyaç vardır.

Kaynak: Liliputing

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz