Bir Çok Hastanın Umudu Olacak Biyonik Göz Türkiye’de

Teknolojinin gelişim sürecinde birçok gerçekleştirilen projeler ile insanların maruz kaldıkları ya da kalacakları hastalıklar giderilebilmektedir. Bu yönden teknolojik alet ya da yazılımların gelişmesinin ayrı bir öneme sahip olduğu konusunda herkes hemfikir ve destekleyicidir. İnsanların bağımlı olduğu bu aletler aslında bu kadar çok ilgi görmesi dolayısıyla gelişmekte ve üzerlerine yeni sistemler katmaktadır. Öyle ki bazı durumlar da insanların en büyük yardımcısı beklide hayatını kurtaran kablolar ve teknik yazılımların olduğu bir lütuftur. Öyle ki özellikle tıp sektörünün ilerlemesi ve yapılan operasyonların başarı yüzdesinin çok yüksek seviyelere gelmesinin en büyük katkısı bu teknolojik aletlerdir.

Türkiye tıp alanında birçok ülkeden daha başarılı olduğunu yaptıkları operasyonlarla kanıtlamış bir ülkedir. En son çıkan haberlere göre artık ülkemizde biyonik göz nakli yapılabilecek. Biyonik göz diğer ismi ile Argus 2 ameliyatı gözlerinin çocukluktan bu yana yıllar geçtikçe azalan görme duyumlarına çare olacak. Genetik bir rahatsızlık olan ve çocukluk yaşlarda başlayıp olgunluk döneminde üst sınırlara ulaşan hatta körlük seviyesine kadar getiren retinitis pigmentosa hastalığı artık bu yöntemle tarih olacaktır.

Göz sinirlerinin yaşlar ilerledikçe beyne gönderdiği sinyallerin azalmasıyla meydana gelen b u hastalık biyonik göz ile iyileştirilebilecek.

Bir Çok Hastanın Umudu Olacak Biyonik Göz Türkiye’de
Bir Çok Hastanın Umudu Olacak Biyonik Göz Türkiye’de

Kaynak: Ntvmsnbc

Paylaş
Önceki İçerikBilim Kurgu Filmlerinden Çıkmış Gibi
Sonraki İçerikPhabletler
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz