Amerikalı bir grup araştırmacı, özel olarak buldukları bir etkileşimli teknoloji sistemi sayesinde, tıpkı bir bilim kurgu filminden çıkmış gibi değişik bir kaç özelliği bizlere sunuyorlar. Bu özellikler, ilk aşama da “olmaz öyle şey” gibi tepkiler verdiren ve bir süre sonra insanların şaşkın bir şekilde denemek istedikleri özellikler oluyor.

Araştırmanın baş faktörü olan MIT araştırmacılarının temel amacı, dijital dünyada ki unsurları fiziksel olarak hissetmeyi sağlamak. Bu konuda daha öncede bir çok uzmanın, araştırma görevlisinin çeşitli araştırmalar yaptığını biliyoruz. Şimdi ise MIT bu alanda çalışmalar yapıyor ve sonuçları da ilk aşama da oldukça başarılı görünmekte.

Aktarımlarda Yeni Boyut

Günümüzde bir bilgisayardan telefona herhangi bir dosya aktarımı yapmak adına kablolar ya da bazı bağlantı unsurları ile iki cihaz arasında ağ kurmak gerekiyor. İki cihazı bu şekilde var olan standart seçenekler ile birbirine bağlamazsanız, herhangi bir şekilde ikisi arasında etkileşim sağlayamaz, doğal olarak bir veri alış verişi de yapamazsınız.

İşte, bu yeni teknoloji sayesinde herhangi bir bağlantı sistemine ya da kablolara ihtiyacınız olmuyor. Örneğin bir bilgisayardan akıllı telefonunuza dosya göndermek istediğiniz de sadece akıllı telefonunuzu bilgisayarın ekranına yapıştırmanız yeterli oluyor. MIT araştırmacılarının geliştirmiş oldukları bu sistem sayesinde hiç bir sorun yaşamadan hemen bilgisayar ile telefon arasında bir bağ sağlanıyor, bu bağ ile hemen bilgisayarda var olan dosyaları sürükle bırak yöntemi ile telefonunuza almanız mümkün hale geliyor.

Şimdiden Herkes Şaşırmış Durumda

Bu teknoloji, özellikle araştırmacıların çevresinde ki insanlar başta olmak üzere tanık olan herkesi bir hayli şaşırtmış durumda. Bunun yanı sıra şimdiden bir çok akıllı telefon üreticisinin de bu olayın üzerine gideceği ve bu olayı kullanarak telefonlarında bir farklılık yaratacağı düşünülmekte. Zira böyle bir özellik, gerçekten çok ciddi bir satış hacminin artmasına neden olacak yapıda bir özellik. Biz, teknolojisende.com ekibi olarak bu özel ve sıra dışı gelişme ile ilgili adımları takip ediyor, sizlerle anlık olarak paylaşıyor olacağız.