Bilim her gün bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu haberimiz de sizleri hayrete düşürecek cinsten. Bilim adamları bazı hayvanların beyinlerini birbirlerine bağlayarak bir “süper beyin” yaratmak istiyor. Bu çalışmalar sonucunda insan beyinleri arasında da telepatik etkileşimin yollarının açılacağı umuluyor.

Duke Üniversitesi Sinir Bilimi Profesörü Miguel Nicolelis, Scientific Reports‘un geçen haftaki sayısında bu konudaki çalışmasını detaylı bir şekilde yayınladı. Bu çalışmaya göre fare beyinleri birleştirilerek basit bir motor aktivite sağlanabildi.

Bu çalışmanın gösterdiği en önemli şey ise kolektif bir şekilde çalışabilen birden fazla beyin tek bir beynin yarattığı etkiden daha fazlasını yaratabiliyor. Bağlanma işlemi ise elektrotların bir ucunu beyinlere bir ucunu ise bilgisayara bağlayarak gerçekleştirildi. Bu bağlanma işlemi sayesinde beyinler, motor işlemler, resim işleme yeteneği ve düzen tanıma işlemleri artırılmış oldu.

4 beyin ile bağlanan Brainet isimli farede gözlenen bu çalışmalar tek bir beyin aktivitesi kadar hatta daha da etkili olabilecek. Oldukça geniş bir bilimsel çalışma olan bu haberi siz kullanıcılarımıza maalesef tamamen sunamıyoruz.

Ancak şu aşikar. Daha önce yapılan bir araştırmada bağlanan 2 maymun beyni daha akıllı bir beyin yaratırken, bu çalışmada ise kolektif bir şekilde problem çözme yeteneğinin arttığı görülüyor.

Daha detaylı bilgi için yukarıda verdiğimiz linke ve burada yer alan yabancı haber kaynağımıza göz atabilirsiniz:

europe.newsweek.com

profesörün çalışma sonuçları
Profesörün dergide yer alan çalışma sonuçları.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz