Özellikle son günlerde yeni çıkartmış olduğu akıllı telefon modelleri ile tüm dünyada oldukça fazla konuşulmakta olan ve teknoloji sektörünün önde gelen şirketlerinden Apple’ın genel müdürü Tim Cook bazı açıklamalar yaptı.

Apple firması dünya çapında adını duyurmuş oldukça köklü bir firma olurken son günlerde dinlenme iddiaları sonucunda yönetim tarafından açıklama gerçekleştirildi. Yakın zaman içerisinde Apple iCould kullanıcılarının ve özellikle ünlülerin fotoğraflarının ele geçirilmesi üzerine güvenlik konusundaki zafiyeti konusunda dikkatleri üzerine çekmiştir.

ABD devletleri kaynaklı köklü bir firma olan Apple özellikle NSA yani Ulusal Güvenlik Ajansı ile bir iş birliği içerisinde olduğu gibi haberleri tümüyle yalanladı ve bu tip bir iş birliğinin söz konusu olmadığını belirterek dinleme iddialarını kesin bir dil ile yalanladı. Apple kullanıcı olan hiç kimsenin kişisel bilgilerinin ve ses kayıtlarının NSA ile paylaşılmadığını belirten Tim Cook, Apple firmasının kullanıcı bilgilerinin hiçbir şekilde depolanmadığını belirtti. NSA ile yapılacak herhangi bir anlaşmanın şirket niteliğinde büyük bir getirisinin olmayacağını ve bu yüzden de NSA ile bir anlaşma yapılmasının şirketin menfaatleri açısından uygun olmadığı da belirtildi.

Özellikle en büyük iletişim araçlarından olan mail yolunu kullanan kişilerinden endişelendiği gözlenirken Tim Cook hiçbir şekilde mail mesajların okunmadığını belirterek tüm endişeleri de ortadan kaldırmış oldu. Hiçbir şekilde bilgi satışı ve alışverişinin olamayacağını belirten Tim Cook şirketinin gelirlerinin resmi kurumlarca belirli olduğunu ve bu gelirin tamamıyla İphone, İpad, İpod gibi ürünlerin satışından elde edildiğini belirtirken bu yüzden de eğer böyle bir olayın olması durumunda fark edilebileceğini de ima etti.

Apple firmasının bilgi paylaşma işlemini sadece mahkeme kararı ile yapabileceğini ve bu sayınında oldukça düşük olduğunu yetkililer kesin bir dil ile belirtmiş oldu. Apple firmasının NSA ile iş birliği yapmadığını da tüm açıklama boyunca anlatan Tim Cook, iCould hesaplarına da değindi.

iCould hesaplarının çalınması olayında Apple firmasının hiçbir suçunun olmadığını hatanın kullanıcıların belirledikleri kolay şifrelerde veya şifrelerini çaldırmalarından dolayı ortaya çıktığını belirtti. Bu açıklama sayesinde de birçok kişi artık Apple firması ile ilgili endişelerini sonlandırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz